Целта на посещението на Заев е по някакъв начин България

...
Целта на посещението на Заев е по някакъв начин България
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Пътят на Северна Македония към ЕС минава през София

Целта на визитата на Заев е по някакъв метод България да бъде сложена в неспособност да откаже това, което Република Северна Македония желае. Те не подхващат никакъв стъпки за доближаването им с България и към момента не се разбрали, че пътят на Северна Македония към Европейски Съюз минава през София.

Това сподели в студиото на „ 120 минути “ проф. Кирил Топалов.

„ Цялата историческа просвета в Северна Македония е учредена на неистини и фалшификации. Има доста хора в България, които укоряват нашата историческа комисия, че тя не си прави работата. Как да си прави работата с хора, които умишлено изопачават историческите обстоятелства “, добави той.

Според него европейските страни разсъждават по верния метод и наблюдават кой по какъв начин пази своята европейска ориентировка. Едно от основните условия да бъдеш част от Европейски Съюз е да си оправил своите междусъседски връзки и вярата, че Европейски Съюз ще натисне България принудително да пусне Северна Македония е безрезултатна.

„ За нас няма никакво подозрение каква е историята и истината. На последното ни съвещание вместо да беседваме съответно за Самуил, Гоце Делчев, Братя Миладинови, Григор Пърличев, 2-3 страници какво значи „ мултиперспективен. Ще ви изтъквам единствено едно изречение: " мултиперспективен метод е този, при който учени, политици, публицисти, общественици и други могат да поясняват историческите обстоятелства, както намерят за добре съгласно своята позиция. Не е наложително тези обстоятелства да са точни ", изясни проф. Топалов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР