Целта на насилието над протестиращите е била пречупване на протеста

...
Целта на насилието над протестиращите е била пречупване на протеста
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Целта на насилието е била пречупване на протеста от самото му начало

Целта на насилието над протестиращите е била изкривяване на митинга от самото му начало, за наставление и за всяване на боязън. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Антоанета Цонева от „ Демократична България “. По думите й, в случай че е било противоположното, е нямало да крият този запис, а от дълго време са щели да се извинят и всичките 15 души да бъдат осъдени.

Тя добави, че не е чула извинението на Младен Маринов към потърпевшите младежи в коридорите на Народното събрание през днешния ден:

„ Аз приканих Младен Маринов да излезе и да се извини, тъй като по това време той е бил вътрешен министър, а Христо Терзийски - шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “. Да излязат и да се извинят на младежите, които стояха на балкона, и да си подадат оставките. Видях недостойното им държание в залата, от самото начало всички сътрудници, които цитираха техните дейности и ги призоваваха да поемат отговорност, те не помръднаха, тъй че не знам защо опрощение става дума.

Парламентът е мястото, където нещата се случват обществено пред очите на всички. Приехме декларация, която осъжда насилието над протестиращи, там беше мястото тези две оставки да бъдат сложени пред очите на българските жители.

Младен Маринов, в случай че си спомняте, го освободиха дружно с още 5 души, за които Борисов обоснова своето решение, че били министри, които ги свързвали с Движение за права и свободи, след което ги виждаме тези хора като депутати и някой би трябвало да одобри това за обикновено “.

По думите й достойното държание на един мъж е да вземе отношение по тематиката:

„ Очевидно тези хора нямат достолепието да го създадат. Много по-важно е това, което беше открито в хода на това чуване. Фактите сочат, че единствено 4 души са глобени и то с дисциплинарни санкции ".

Тя сподели, че Андон Андонов, шеф бранш към профилираните полицейски елементи към оня миг, е командвал тази интервенция:

„ Установено е, че той е давал тези команди, взел участие е в този жесток побой, вижда се по какъв начин държи палката с две ръце и удря хората, неговата глоба е да не бъде повишаван две години в границите на Министерство на вътрешните работи. Той е в Бюрото за отбрана на очевидците на Гешев. Този човек с това държание, с този фасон, с това схващане да носиш униформа и пагон – той на процедура е нараснал – в преторианската армия на Гешев. Това свързва Борисов и Гешев по един символен метод – двамата вземат решение, че ще пазят своята власт по всевъзможен начин. Те са се пробвали да пречупят куража и достолепието на тези младежи, които излязоха да стачкуват за смяна. Опитали са се да създадат показна акция, с цел да сплашат други хора, които биха излезли на улицата “.

В България нормално потърпевшите са отговорни, това е обичаният приом на прокуратурата, добави тя.

„ Този запис една година бива укриван, в случай че те откровено съжаляват за случилото се, в случай че става въпрос за чиновници, които са излезли отвън рамките на своите пълномощия, за какво не са ги санкционирали “, добави Цонева и посочи, че не има вяра, че ГЕРБ съжаляват за случилото се.

В коментар за основаването на комисията за Буджака, Цонева сподели, че имат предпочитание да се обясни какви са били дейностите на институциите. По думите й Буджака се употребява като интензивно мероприятие.

Тя съобщи, че Йордан Цонев не споделя истината и, че са декларирали, че ще вземат участие в комисията, само че не и, че ще я основават.

„ Ние сме събрали подписи за комисията за „ Росенец “, предлагаме комисия за „ Росенец “. Движение за права и свободи, тъй като нямат задоволително подписи, прибегнаха като техен вносител да бъде ГЕРБ, първо я внесоха, след това я изкараха. Това са техни дълбоки персонални връзки, които те имат, за които аз не знам.

Имаме двама представители в тази комисия и всички наши депутати са дали своят вот за основаването. Йордан Цонев се пробва да манипулира публичното мнение, той си е дал такава роля да откри огледален облик на Сараите “.

В коментар на работата на министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, Цонева беше безапелационна, че те са едни почтени български министри и това, което вършат в своите области, е в действителност удивително.

„ Това, което прави министърът на стопанската система с КТБ, с държавната консолидационно компания – някой желае тук да кажем, че те не са почтени български министри. 60 % поддръжка има служебният кабинет, никой не се интересува от тези квалификации “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР