Целта е делото ми да се гледа в Специализирания съд.

...
Целта е делото ми да се гледа в Специализирания съд.
Коментари Харесай

Ченалова пред Фрог: Целта е делото ми да се гледа в Специализирания съд

Целта е делото ми да се гледа в Специализирания съд. Така Румяна Ченалова разяснява пред Frognews.bg новината, че Софийският апелативен съд удостоверява решението на Софийски градски съд и връща обвиняването й на прокуратурата.
Припомняме, че съгласно магистратите обвиняването има основни пропуски и по тази причина би трябвало да бъде върнато за преразглеждане на прокуратурата. За някои от действията на Ченалова за закононарушението по работа, прокуратурата е показала по едно и също време, че някогашната съдийка не е изпълнила служебните си отговорности, а в това време ги е нарушила. Това води до вътрешно несъгласие на обвинителния акт и Ченалова не можела да разбере в какво е упрекната.

Според самата някогашна съдийка обаче, в случай че тя не е разбирала обвинителния акт е щяла да изрази това по-рано.

„ Целта е при всички случаи делото да се гледа от Специализирания съд. Не искам да върша разграничаване сред сътрудниците в Специализирания съд и в Софийски градски съд, само че сами знаете, че в Специализирания съд рядко се стига до оправдателни присъди “, разясни Ченалова.

На въпрос дали чака някакви основни разлики в бъдещия обвинителен акт, откакто той е върнат на прокуратурата, Ченалова съобщи, че надали това ще се случи, откакто от самото държавно обвиняване са оспорвали решението на Софийски градски съд и са декларирали, че в обвинителния акт няма пропуски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР