Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която

...
Целият земеделски сектор е изправен пред хаотична ситуация, за която
Коментари Харесай

Шефът на животновъдите: Замразеното месо за кучешка храна се тъпче в колбасите у нас!

Целият аграрни бранш е изправен пред безредна обстановка, за която неведнъж сме предупреждавали министър Кирил Вътев, че нашите производители няма да устоят с произвеждане на българска продукция. Това сподели Бойко Синапов, ръководител на „ Обединени български животновъди “ в ефира на Би Ти Ви във връзка митинга, който провеждат.
Мотивът на министерството, против който производителите се изправят, е решението дотацията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било до момента дотациите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи „ минимална ставка “.
„ Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, само че нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефикасен “, сподели още той.
Синапов повдигна и въпроса, че надълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове, и по негови думи България е единствената страна в Европа, която прави това. „ Всички естествени страни това го употребяват за кучешка храна “, сподели той.
„ Министърът на земеделието ни назова алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и по тази причина се обръщаме към ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат нашето искане за оставка на министъра “, сподели още Бойко Синапов.
По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за към 700 млн. лева, като това включва всички стопани, освен животновъди. Още 320 млн. лева пък ще дойдат по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР