Целият този процес беше свързан с дълбоки, понякога съпроводени с

...
Целият този процес беше свързан с дълбоки, понякога съпроводени с
Коментари Харесай

Радев: Преходът се оказа сложен процес

Целият този развой беше обвързван с дълбоки, от време на време съпроводени с прелом обществено-политически промени, и това бързо ни лиши от илюзията, че преходът е еднократен акт. Това сподели президентът Румен Радев, който взе участие във конгрес " 30 години от смяната " във връзка 25-ата годишнина на фондацията " Фридрих Еберт " в България.

По неговите думи тези промени са част от комплициран, многовекторен, бездънен развой, зареден с доста сила, очаквания и очакване, само че и с доста превратности и разочарования.

" Защо 30 години след началото на тези позитивни промени, откакто постигнахме тези стратегически цели - членове на НАТО, част сме от европейското семейство, България продължава да се топи и за какво опустошителната демографска рецесия е сега най-голяма опасност за сегашното и бъдещето на България? Защо не успяхме да реализираме мечтаните стандарт и качество на живот и стотици хиляди българи през днешния ден живеят в беднотия и обществено изключване? Защо изостанахме фрапантно в това отношение от другите източноевропейски страни? Защо не успяхме да реализираме висок, резистентен стопански ритъм на развиване, който да ни води по-бързо към това приблизително ниво за Европа и да даде някаква вероятност на нашите младежи, тъй че те да остават тук в България ", сподели президентът Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР