Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори

...
Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори
Коментари Харесай

Борисов: Трябва ни работеща икономика, да не се прекалява с нито една мярка


Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично сега. Винаги преди всичко, във всяко едно наше деяние са стояли животът и здравето на българите. Това разгласява във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов

“Радвам се, че имаме и доста оздравели. В същото време следим и % на инфектираните. С нито една мярка не би трябвало да прекалява, необходим е баланс. За да бъдат увеличени приходите и пенсиите, с цел да оказваме помощ на бизнеса, даже за закупуването на имунизациите или за поддръжката на болничните заведения – за всичко това би трябвало да имаме работеща стопанска система ”, споделя още Борисов.

“Обсъждаме настоящата конюнктура със здравния министър и членовете на Националния действен щаб. Всеки отчет на лекарите се проучва деликатно ”, споделя още министър председателят.

 



Малко по-рано Борисов организира работна среща с членове на Националния действен щаб за битка с ковид. По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов рапортува данни за развиването на пандемия та от COVID-19 на територията на България. Бяха разисквани съответните параметри във връзка с заболеваемостта и смъртността в страната. Беше изработен обзор и на натовареността на болничните заведения у нас.

В срещата взеха присъединяване ръководителят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и шефовете на „ Пирогов “ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР