Целият ресурс на СДВР е впрегнат, за да следи за

...
Целият ресурс на СДВР е впрегнат, за да следи за
Коментари Харесай

Фандъкова: Целият ресурс на СДВР следи за правилата, санкции ще има

Целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи е впрегнат, с цел да следи за спазването на разпоредбите. От общинската полиция 100% от хората са на улицата. София е голям град, наказания ще има. Това съобщи в ефира на bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова по отношение на ограниченията в обстановка на изключително състояние.
Нека се вслушаме в предизвестието на лекарите, прикани Фандъкова. Над 500 акта за разнообразни нарушавания са формирани в столицата по отношение на неспазването на условията, посочи градоначалникът. Апелирах неведнъж за събирането на групи хора, забавно е, че в парковете възбраните се съблюдават значително, само че в междублоковите пространства обстановката не е към момента такава, разяснява Йорданка Фандъкова.
По повод затварянето на пазарите, Фандъкова изрази страдание, че ограниченията, които са били подхванати, не са дали нужните резултати. Създали сме организация, има няколко КПП-та, молбата ми е хората да изчакват. Ако се види, че хората са виновни, може да се мисли за преразглеждане на някои от ограниченията, означи кметът. По думите ѝ никой не желае да навреди на търговците и на хората, които пазарят. Основните ограничения в поддръжка Столичната община, аз персонално и екипът ми, предлагаме няколко ограничения и имам вяра, че в четвъртък ограниченията ще бъдат признати. Една от тях е освобождението от наем за времето, в което не се работи, уточни Фандъкова. Изключено е да приказваме за смяна на ограниченията във връзка с парковете и Витоша преди Великден, посочи още Йорданка Фандъкова.
Тя разясни, че мужду пет и седем пъти по-малко хора се возят в градския превоз и посочи, че безплатните сини и зелени зони ще бъдат до 21 април, като поетапно ще се разисква връщане към остарялото състояние. Фандъкова уточни, че продължава и миенето на улиците.
Относно поддържането на хигиената в блоковете, Фандъкова сподели, че методът на стерилизация ще го решат самите хора, защото решението е на етажната благосъстоятелност. Дали сме задания на домоуправителите, акцентира Фандъкова 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР