Целият ресурс на полиция, охрана, както и доброволчески патрули и

...
Целият ресурс на полиция, охрана, както и доброволчески патрули и
Коментари Харесай

В Марково ще борят незаконните сметища с ловджийски камери

Целият запас на полиция, защита, както и доброволчески патрули и ловен камери ще бъдат употребени в борбата с противозаконните сметища край Пловдив. Десетки поданици на Марково се включиха тази събота в почистването на бунищата, изникнали като гъби около пътя и в лозята на селото. В акцията бяха изринати 40 кубика боклуци от две бунища. Сред отпадъците имаше - строителни материали, гуми, найлони, остарели електроуреди като врата от ледник и други.

" Вече се задушаваме от боклуци, дивотия и неприятно образование!!! Ние сме НЕПРИМИРИМИ и ще бъдем БЕЗКОМПРОМИСНИ към тези, които бъркат лозята, полята и горите на Марково със сметища! Към тези, които са създали десетки сметища и изхвърлят отпадъците си където и както им е комфортно, към тези, които считат, че неналичието на схващане е опрощение за дейностите. Няма по какъв начин да стане! Никой няма право да замърсява природата ", безапелационни са от кметството на Марково. Начело на акцията по почистването тази събота бе и кметът на Марково Десислава Терзиева. Тя благодари на Сдружение “Моето село Марково” и на Иван Михайлов за обезпечената техника.



Всяка първа събота от месеца доброволци от селото ще се събират и провеждат почистването, до момента в който изникналите като гъби сметища бъдат премахнати. От администрацията и доброволците се заканиха да търсят и отговорните за противозаконното изхвърляна не отпадъците.

" В борбата ще включим всичко - доброволци, ловен камери, патрул, охранителна компания и полиция ", твърдо решени са участниците в акцията.
Свързани вести Жители на Марково сами ще чистят противозаконни сметища край селото
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР