Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители

...
Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители
Коментари Харесай

Полиция, жандармерия и граничари с кучета търсят убиеца край Сливен

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични служители на реда, планински спасители и чиновници на държавното горско стопанство са включени в издирването на обвинения в осъщественото брутално ликвидиране на 7-годишно момиченце в с. Сотиря, Сливенско.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Ивайло Иванов посочи, че сигнал за открито в региона дете в безпомощно положение е получен през вчерашния ден от тел. 112 към 14.00 часа. Веднага на място са ориентирани полицейски и медицински екипи, по тялото на момиченцето са открити голям брой контузии и пострадвания, детето почива малко по-късно в болница.

Незабавно стартират оперативно-издирвателните и заградителни дейности, както и работа с престъпния контингент в региона, осъществен е бърз разбор с помощта на който е открит и главният обвинен – 21-годишен, осъждан, с престъпни регистрации. Според данните досега мъжът е асоциален, незает, в тежко материално положение, опасява се от кучета. Той е видян в региона, не е въоръжен, няма данни да е нападателен. Независимо от това, основният секретар прикани локалните поданици да са деликатни поради положението му и в случай че го виждат, да не демонстрират независими дейности, а незабавно да алармират в полицията.

Претърсва се голям периметър, в това число и с полицейски кучета, теренът е тежък, само че няма да спрем до момента в който не го локализираме и задържим, изрично съобщи гл.комисар Иванов. По думите му мъжът не е квалифициран за преходи, няма пари, тръгнал е незабавно. В следствието се включват и психолози от Института по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи за правене на профил на обвинения. Полицията работи и с други лица от престъпния контингент за да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото закононарушение. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи напомни, че още през вчерашния ден РУ-Сливен разгласи мъжа за локално търсене, тази заран бе публикувана негова настояща фотография и оповестяването му за държавно търсене.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР