Целият политически елит проспа модернизацията на армията за последните 3

...
Целият политически елит проспа модернизацията на армията за последните 3
Коментари Харесай

Василев: Политическият елит проспа модернизацията на армията за последните 3 десетилетия


Целият политически хайлайф проспа модернизацията на армията за последните 3 десетилетия. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Николай Василев.

По думите му ние разчитаме късогледо на едно розово бъдеще – че няма да има никаква рецесия и „ даже в тези розови времена харчим рекордно, съгласно мен разсипнически, и позволяваме дефицити, които са най-високи в последните десетилетия “.

Бюджетът за тази година се обрисува с 24 милиарда по-голям, в сравнение с бюджета за недалечната, предпандемийна за 2019 година, добави Николай Василев.

„ В положителни години в бюджетите България би трябвало да икономисва, да харчи рационално, да натрупа финансови запаси, с цел да може, като се случат случките, да има къде да бръкнем и да си посрещнем потребностите “.

Според него би трябвало да има орязване на всички разноски.

„ За тази година има съществени планувани инфраструктурни разноски, само че не знам дали това е приоритет за тази година. Тази година целта е националната сигурност и може би трябваше да се сетим доста от дълго време, че военните бюджети би трябвало да бъдат по-големи “, означи Василев.

От 14-та година до момента при развитите страни Брутният вътрешен продукт се е нараснал с 20%, за Русия е понижен в долари с 40%, т.е. Русия по никакъв начин не е забогатяла, добави Василев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР