Целият екипаж на Международната космическа станция (МКС) в следващите три

...
Целият екипаж на Международната космическа станция (МКС) в следващите три
Коментари Харесай

Теч на въздух на МКС евакуира астронавтите на САЩ в руския сектор

Целият екипаж на Международната галактическа станция (МКС) в идващите три дни ще населява и ще работи в съветския модул на оборудването "Звезда ", поради открит в американския сегмент теч на въздух, съобщи съветската организация ТАСС. Той обаче не заплашва живота на астронавтите.

Предполага се, че е породен от конфликт на МКС с микрометеорит или с галактически боклук.Ще се работи по отстраняването на казуса като ще бъде направена цялостна инспекция, с цел да се откри от кое място е течът, който е бил засечен от уредите на МКС.

Специалистите възнамеряват поредно да затворят модулите на станциите, с цел да открият къде има спад на налягането, сподели източник от съветската галактическа промишленост.

Решението за евакуацията е взето взаимно от американските и съветските астронавти и е отразено в бордовата документи. Работата на екипажа ще продължи, оповестяват от "Роскосмос ".

Няма никаква опасност за техния живот, твърдят от съветската държавна корпорация.

Предишният случай на теч на МКС е от август 2018 година, когато в галактическия транспортен съд „ Союз МС-08 “, прикован към съветския сегмент на МКС, се случи дребен теч на въздух, който също не представляваше заплаха за екипажа. След провеждането на разнообразни следствия беше открито, че повредата не е породена от удара на микрометеорит, както в началото се предполагаше, а по-скоро е пробита дупка след сглобяването на устройството.

След повече от година следствия Роскосмос реши да архивира резултатите, а генералният шеф на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин сподели, че са открили повода, само че че няма да я оповестяват обществено.

Международната галактическа станция е план на стойност над 150 000 милиона $ (около 127 000 евро), в който вземат участие 16 страни, сега се състои от 14 непрекъснати модула и орбити със скорост над 27 000 километра в час на разстояние 400 километра от Земята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР