Целият дебат около Националната стратегия за детето, чисто емоционално ме

...
Целият дебат около Националната стратегия за детето, чисто емоционално ме
Коментари Харесай

Психоаналитик: Националната стратегия за детето е повече от необходима

Целият спор към Националната тактика за детето, чисто прочувствено ме натъжи. Някой нещо споделя, а други му имат вяра и си изковават една извънредно нападателна философия. Кой прочете Стратегията? Всеки родител би трябвало да я познава. Стратегията непрестанно приказва за детето в фамилията, само че фамилията и детето не участват настрана, а това е нещо върху, което би трябвало да се говори'', това съобщи психоаналитикът доктор Огнян Димов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Тази тактика е освен това от належащо, тя е база за един огромен спор. Когато детето има проблем, това значи, че фамилията има проблем, само че това отхвърля да се признае. Първото ми противоречие към тактиката е, че не може да се изключва наказването. Трябва да го има с цел да може да влезе детето в някаква рамка, другояче става дивак'', показа Димов.

''Психиатърът, с който работя ми показа в нашия финален диалог, че в действителност един от случаите, който преди години закупи доста огромна известност, майка, на която са и взети децата в чужбина, в действителност това е една душевно болна жена, която е правила истерични рецесии, скачала е през балкона и е пребивала децата. Защо не споделяме това? Колко публицисти отидоха в норвежката обществена система и се срещнаха с един от тези случаи''? Това запита доктор Огнян Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР