Целината има много високо съдържание на фибри, което ни кара

...
Целината има много високо съдържание на фибри, което ни кара
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако пием сок от целина всеки ден?

Целината има доста високо наличие на фибри, което ни кара да се усещаме сити, даже по-късно количество от нея. Правейки сок, ние отстраняваме фибрите и безусловно можем да съберем цялостен филиз в една чаша. Имайки поради, че целината е цялостна с витамини, минерали и други микроелементи, този сок е не просто вкусна напитка, а е супер здравословно допълнение към нормалния ни режим. Ето какво се случва с тялото ни, в случай че консумираме всекидневно сок от целина.
1. Предотвратява проблемите със зрението
Целината е с високо наличие на витамин А, който играе основна роля за положителното зрение, предпазвайки очната повърхнина от бактерии и вируси и предотвратявайки развиването на проблеми, свързани с възрастта.
2. Намалява риска от рак
Целината съдържа лутеолин – детайл, за който редица проучвания настояват, че отслабва раковите кафези и ги прави по-податливи на лекуване.
3. Неутрализира киселата храна
Високото наличие на детайли като желязо, магнезий и натрий придава на сока от целина мощни алкализиращи свойства. С други думи, вкусната напитка обезврежда киселите храни, като по този метод ни оказва помощ да поддържаме здравословен баланс на pH.
4. Регулира положителната хидратация
Целината е с високо наличие на калий, а както може би знаете този минерал играе значима роля в доста от процесите на нашето тяло. Учените считат, че калият е третият най-съществен минерал за положителното ни действие, защото се явява електролит, регулиращ равнището на водата в клетките.
5. Предотвратява диабет вид 2
Диабет вид 2 се трансформира в сериозен здравословен проблем за актуалния свят. Изчислено е, че до 2030г. повече от 400 милиона души по света ще страдат от тази болест. Целината е един от естествените способи да предотвратите появяването му поради съдържащия се витамин К, който усъвършенства чувствителността към инсулин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР