Цели 9 милиона британци се чувстват нещастни, защото са самотни.

...
Цели 9 милиона британци се чувстват нещастни, защото са самотни.
Коментари Харесай

Непознатото лице на Лондон - тъга и самота

Цели 9 милиона британци се усещат нещастни, тъй като са самотни.

А се оказва, че самотата е тъкмо толкоз нездравословна за здравето, колкото и 15 цигари дневно. Ето за какво Лондон сътвори особено Министерство по самотата. Вижте:

Никакви червени рейсове. Никакъв Биг Бен. Или пък кралска суетност.

Това също е Лондон - безутешие, горест, самотност.

Голямата разлика сред самотните дами и самотните мъже

Age UK е държавна благотворителна организация. Но най-много това е място за срещи. Почти 20 % от възрастните британци имат най-вече един път седмично контакт с други хора.

Половината от жителите на Обединеното кралство, които са на възраст над 75 години, живеят сами. И най-много дамите се усещат самотни.

"Понякога напряко не ми се живее. И сега се усещам по този начин. На остарели години всичко е друго, здравето да вземем за пример. Вече не можеш да правиш това, което искаш. Заспиваш още по ярко, след това се събуждаш и се чувстваш извънредно. Питаш се защо е всичко това. И стоиш безсънен, до момента в който не стане още веднъж време за лягане. ", споделя Фелисити Паркинс.

Самотата е убийствена за индивида

Но самотата изтезава освен възрастните хора.

Робин също е самотна, въпреки да е в компанията на различен човек. Ребека е нейната терапевтка, подарява ѝ внимание и милувки. Звучи занимателно, само че не е. Двете дори не се познават.

Робин живее на един час път северно от Лондон. В уютна селска къща, където обаче е напълно сама. Работи от у дома - провежда прояви, на които разнообразни хора си дават среща. Робин обаче живее в самотност.

Откровенията за самотност на едно младо и известно момиче

"Наслаждавам се на свободата да съм сама, само че един ден човек проумява, че това му идва вповече. Не можеш да си докараш другари с вълшебна пръчица и тогава осъзнаваш, че е събота вечер, а ти нямаш никого, с който да излезеш. ", споделя Робин.

Робин е напълно естествена жена - нито е срамежлива, нито ѝ липсва самочувствие.

Но автомагистралата, която минава тъкмо зад къщата ѝ, е един тип илюстрация на нейното състояние: всички я подминават. А самата тя не съумява да завърже контакти.

Как да се оправим със самосъжалението

"Голяма част от ежедневната ни връзка се случва в Whats App. Даже и до къс диалог не стигаме - най-вече да запишем някое известие. Така не се основават връзки. И по тази причина в края на деня се оказваме сами. ", споделя още Робин Бърн.

Един час продължава пътят до Лондон, където Робин се среща със своята терапевтка - с цел да ѝ обърне някой внимание, да я подари с прегръдка. Защото се оказва, че това е извънредно значимо за здравето, освен това освен психическото. Изследвания сочат, че самотата е тъкмо толкоз нездравословна за здравето, колкото и в случай че пушиш по 15 цигари дневно.

Джулиан Мариотс, от Комисията по въпросите на самотата споделя:

"Обществото се трансформира - от ден на ден време прекарваме в обществените мрежи, от ден на ден работим от у дома. И все по-рядко се срещаме с други хора. Самотата не е някакво рядко събитие, нито пък е единствено здравен проблем. Става въпрос за това по какъв начин се трансформира нашето общество. "
 dw dw
10 неща, които мощните хора не вършат

Ребека получава по 65 паунда за всеки час, в който прави компания на самотни хора. На ден посреща приблизително по трима клиенти. Дори е прекъснала следването си, с цел да има задоволително време за работата.

Робин осъзнава, че всичко това наподобява много необичайно.

Как да се оправим с пристъпите на суматоха

"Хората несъмнено си мислят, че съм луда да давам пари за напълно елементарна среща с различен човек. Но когато си уединен, това тук в действителност оказва помощ. Такъв е животът: за жалост не получаваме гратис всичко, от което се нуждаем. "

Колкото и парадоксално да звучи, Робин не е сама: цели 9 милиона британци се усещат като нея - самотни и нещастни.

По-късно тази година ще бъде оповестена тактика за битка със самотата, в чието приготовление ще вземат участие националното държавно управление и районните управляващи, обществените служби, доброволци и предприемачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР