Цели 11 футболисти от Висшата лига на Англия са получили

...
Цели 11 футболисти от Висшата лига на Англия са получили
Коментари Харесай

Звезди от Висшата лига играли с положителни допинг тестове

Цели 11 футболисти от Висшата лига на Англия са получили позволение да се състезават, макар че са дали позитивни резултати в допинг проби. Според Mirror, 16 проби са посочили, че играчи са приемали амфетамини, морфин или други неразрешени вещества.

Осем от тези проби са били направени през миналия сезон 2018/19, шест през 2017/18 и два през 2016/17.

Един от неразрешените препарати даже е кортикостероид, с който е заловен колоездачът Брадли Уингс преди да завоюва Тур дьо Франс през 2012 година.

Футболистите са тествани от антидопинговата организация на Обединеното кралство (UKAD), само че им е било разрешено да се състезават, откакто от Футболната асоциация са приели медицинските аргументи за основателни.

Според отчетите, футболистите са взимали тези вещества с лечебни цели. Затова не се е стигало до лишаване на права.

Бившият президент на Световната антидопингова организация Дик Паунд обаче твърди, че спортните ръководители не трябва да уронват престижа на спорта, като прикриват допинг измами.

Амфетамините могат да се употребяват като стимуланти, до момента в който морфинът може да увеличи работоспособността, тъй като усилва прага на болката и издръжливостта на футболистите. Риталинът, който също е употребен от забърканите, подкрепя концентрацията, само че може също да усъвършенства силата при професионалните спортисти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР