Цацаров и Гешев са пряко отговорни, че българският съдебен суверенитет

...
Цацаров и Гешев са пряко отговорни, че българският съдебен суверенитет
Коментари Харесай

Иванов: Подложени сме на безпрецедентни санкции заради бездействието на прокуратурата

Цацаров и Гешев са директно виновни, че българският правосъден суверенитет е подложен на доста тежко подозрение от най-близките ни сътрудници в Европейски Съюз и Съединени американски щати. Ние сме обект на три мониторинга, на непрекъснати ограничавания, нямаме никакъв късмет да влезем в „ Шенген “, да получим парите по Плана за възобновяване, точно поради държанието на основния прокурор.

Това съобщи съпредседателят на ‚Демократична България “ Христо Иванов.

„ Най-близките ни съдружници от Съединени американски щати постановат невиждани наказания по „ Магнитски “ поради бездействието на прокуратурата. Има маса аргументи да се приказва за това, че тези хора доведоха репутацията и престижа на българската правосъдна власт до пагубно ниски равнища и в България, и в интернационален проект. Това по Конституция е едно от основанията за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор “, добави той пред БТВ.

Иванов добави, че основният механизъм, с който основният прокурор може да бъде освободен е Висшият правосъден съвет (ВСС).

„ Настоящият състав на Висш съдебен съвет потвърди, че не вижда своята роля нищо повече от това да бъде мажоретен състав към Гешев, който да го избере и по никакъв метод да не разреши да му се търси каквато и да било отговорност. След като бъде свален този Висш съдебен съвет, нашата огромна политическа задача е да реализираме консенсус, тъй че да бъде определен състав, който в действителност да прегледа голямата фактология, която се натрупа към неговите дейности и бездействия и да се произнесе всъщност “, съобщи той.
Според Христо Иванов ръководителят на КПКОНПИ от някъде е научил, че ще му бъде лишен достъпът до квалифицирана информация и по тази причина е съобщил, че ще подаде оставка. „ ЦУМгейт “ не беше тестван, самият Цацаров тогава осуети опцията за такава инспекция от страна на Висш съдебен съвет и прокуратурата и направи невзъможно с плануваните за правосъдната власт принадлежности да бъде тестван този извънреден скандал, в който основен прокурор си провежда среща с посредничеството на абсурден предприемач с различен предприемач, с цел да му търси сметка за държанието на неговия вестник и за това кои политически сили поддържа, да му оправя много транспарантни подмятания за опасност. Сашо Дончев не беше разпитан и неговите свидетелства останаха единствено медийни, точно поради дейностите на Цацаров “, добави Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР