Царят се завърна. А да бъдеш цар не е само

...
Царят се завърна. А да бъдеш цар не е само
Коментари Харесай

10 любими герои от „Цар Лъв“

Царят се завърна. А да бъдеш цар не е единствено въпрос на родословие. Това е предопределение. Новата версия на класиката „ Цар Лъв “ още веднъж събира на екран обичаните герои. Режисьор и сценарист е основателят на феномена от 2016 година „ Книга за джунглата “ – Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип дружно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.

„ Цар Лъв “ носи универсални послания, поражда неминуем сантимент и вдъхва нов живот на един добре прочут сюжет. Провокирани от премиерата на кино лентата, тази седмица дружно с приятелите от Форум Филм България и мъжкия портал © Мустак потърсихме обичаните ви герои от лентата. Гласуването завърши, резултатите са ясни, а eто по какъв начин подредихте челната десетка.

10. Скар

 10 обичани герои от

Скар е подценяваният и недооценен брат на цар Муфаса. Той от дълго време има вяра, че е законният държател на прайда, в случай че единствено неговият мъчително доблестен брат просто се отдръпна. Когато Симба се ражда, фантазиите на Скар стават още по-далечни и нещастният чичо приготвя проект да се отърве и от Муфаса, и от неговото дете благодарение на приятелите му хиени.

Чуетел Еджиофор, прочут на феновете от кино лентата „ 12 години в иго “, е определен за ролята на чичото изверг. Според режисьора Джон Фавро, представянето на Еджиофор е неповторимо.

„ Скар е толкоз комплициран и неприятен темперамент, затова е занимателно да се играе “ , споделя Чуетел.  „ Няма нищо тривиално в него. Той желае власт! Той желае всичко! И няма нищо, което да не направи, с цел да го получи. Той ще премине всички граници и ще направи безусловно всичко, с цел да получи това, което желае. Изпълнен е с ловкост и малко искра. А това е необикновено забавно и занимателно да се пресъздаде. “

9. Хиените

Хиените са съдружниците на Скар, бойци и злодеи. Макар да се опасяват от Муфаса, тъй като ревът му е плашещ и демонски впечатляващ, хиените бързо се сплотяват със Скар, когато той им дава обещание престижа и уважението, за които копнеят.

„ Поради фотореалния темперамент на кино лентата, прекомерно комичните характери на хиените бяха несъвместими с това, което вършим. Така че пресъздадохме техните облици по-близко до действителността, в сравнение с до комедията. Искахме да повишим равнището с Шензи, до момента в който предлагаме някакво комично държание на Азизи и Камари “ , споделя Джон Фавро.

8. Рафики

 10 обичани герои от

Рафики е умен примат шаман и кралски консултант на Муфаса. Той е там, когато Симба се ражда. Помага на бъдещия крал и когато младият лъв се озовава на кръстопът. Неговият смях, изпълнен с равни елементи мъдрост и волност, е по едно и също време замайващ и инфектиран.

„ Сигурен съм, че в случай че вземете облика на Рафики и го покажете на публика, те ще кажат, че е на същински павиан “,  казва продуцентът Джефри Силвър.  „ Ако не знаех, че виждам анимация, и аз самият елементарно можех да бъда подведен.

А гласът на южноафриканския артист, режисьор и драматург Джон Кани прави облика на Рафики изцяло приключен.

7. Зазу

Зазу е червеноклюна птица и, по този начин да се каже, дясното „ крило “ на Муфаса. Той е очите и ушите на царството, като задачата му е да оповестява положителните и не толкоз положителните вести от деня. Неговата преданост се простира и до младия Симба – въпреки че прекомерно увереният дребен лъв не е толкоз признателен за услугите на Зазу, колкото е Муфаса…

„ Мисля, че Зазу е в действителност птица, която обича реда “ , споделя гласът му – Джон Оливър.  „ Той просто желае нещата да бъдат такива, каквито би трябвало да бъдат. Мисля, че при него има английско ехтене, тъй като сме склонни да избираме реда вместо да имаме прочувствена реакция към всичко. “

6. Сараби

 10 обичани герои от

Сараби е мощната и изтънчена брачна половинка на Муфаса, любящата майка на Симба и уважаваната кралица на земите на прайда. Защото до всеки огромен лъв има огромна лъвица.

„ В културата на лъвската горделивост женските лъвове играят значими функции. Такава прелестна актриса като Алфри Уудард, гласът на Сараби, донесе наличие – възприятието за царственост, на кралицата и Муфаса “ , споделя режисьорът Джон Фавро.

5. Муфаса

Муфаса е образован и кадърен държател на Лъвските земи и татко на Симба. Цар и любящ брачен партньор на Сараби, Муфаса постоянно е подготвен да се забавлява с дребния си наследник и да го научи на всичко, което знае. Надеждата му е някой ден Симба да управлява земите със съчувствие и честност. Като същински набожен в кръговрата на живота, Муфаса добре знае, че няма да е жив постоянно. Неговата лоялност към фамилията и царството не познава граници.

„ Това е универсална история за сина и бащата “ , споделя Джеймс Ърл Джоунс, който озвучава Муфаса в продукцията.  „ Най-много ме докосна моментът, в който Муфаса умира и Симба се пробва да го разсъни. Те бяха единствено при започване на най-важната житейска връзка, а по този начин тя остава непълна… “

4. Пумба

Пумба е африкански глиган, който непрестанно има газове. Следвайки своя най-хубав другар – Тимон, Пумба се сприятелява със Симба, незабавно щом открива, че дребният лъв не възнамерява да ги изяде. Пумба, чието име на суахили значи „ неуместно “, има огромно сърце и сензитивна душа.

Фавро се обръща към Сет Роугън, с цел да съживи обичания глиган.

„ Тайно се надявах, че ще получа ролята “ , споделя Роугън.  „ И Джон просто ми изпрати имейл, в който пишеше: „ Бихте ли желали да бъдете Пумба? “, а аз отговорих: „ Абсолютно! “

 10 обичани герои от

3. Тимон

Тимон е умен сурикат, който открива потиснатия Симба, след бягството му от Лъвските земи в търсене на друг живот. Тимон и неговият другар Пумба взимат самотното лъвче и го научават по какъв начин да оцелява по техния метод – без да има потребност от лов.

Комедиантът и артист Били Айхнер дава гласа си на Тимон, който в истинската версия е бил озвучен от именития Нейтан Лейн.

„ Израснах в Ню Йорк и съм ходил на доста бродуейски шоу спектакли “ , споделя Айхнер.  „ Нейтън Лейн беше един от моите герои в комедията от времето, когато бях малко дете. Днес единственото, на което мога да се надявам, е, че съумях да запазя това, което той направи, и прибавих малко нов усет – някои нови смешки тук и там. “

2. Нала

 10 обичани герои от

Нала се сприятелява със Симба, още когато са дребни. Игриви, конкурентни и еднообразно мислещи, те са одобрявани за двойка доста преди да го осъзнаят. Нала – мощно и самонадеяно дете, израства в смела лъвица, загрижена за бъдещето на Лъвските земи. Когато тя и Симба още веднъж се озоват дружно, вярата в прайда се връща. И Нала уверено предизвиква Симба да бъде този, който би трябвало да бъде.

„ Когато си мислиш за някого, който ще бъде разчувствуван да пресъздаде ролята на Нала, изключително в музикалните осъществявания, Бионсе е най-точният избор сама по себе си “ , споделя Фавро.

 10 обичани герои от

За младата Нала, режисьорът се нуждае от глас, който може да донесе доста характерност, както на актьорските, по този начин и на певческите осъществявания. Кани Шахади Райт Джоузеф, която е представяла младата Нала в бродуейската режисура на “Цар Лъв ”.

„ Нямаше огромен спор за това кой би трябвало да озвучи нашата млада Нала. От самото начало беше ясно, че ще е тя. Представяйки героя на Бродуей, Райт Джоузеф беше изцяло осведомена с младата Нала “ , споделя Фавро.

1. Симба

Съдбата на Симба е предопределена още сега, в който се ражда. Един ден той ще бъде всесилен цар! Като свръх решително дете, което не обича да чака, Симба е възпитаван от татко си Муфаса и майка си Сараби да почита кръговрата на живота. Но не всеки поддържа бъдещия цар… И без значение какъв брой и какви препоръки получава младият Симба, ще се окаже доста по-трудно да заеме мястото си на Лъвската канара и да запълни великите следи на обичания си татко, в сравнение с в миналото е вярвал.

„ Историята в “Цар Лъв ” е доста човешка и почтена, за това, през което всички ние прекосяваме. История, която ни демонстрира, че постоянството не е най-важното. Въпросът е да изживееш момента и да си виновен за другите и да ги обичаш “ , споделя гласът на порасналия Симба Доналд Глоувър, прочут с псевдонима си Childish Gambino.

 10 обичани герои от

Симба обаче е показан във кино лентата и като малко лъвче, тъй че режисьорът Джон Фавро трябвало да избере още един артист, който да помогне на младото зверче да оживее. Спира се на Джей Ди Маккрари.

„ Той е популярен “ , споделя Фавро.  „ С него имахме необикновен шанс. Освен че е YouTube сензация като артист, който даже има личен сингъл, той към този момент е работил с Childish Gambino. И е ужасно, че имаме артисти, които са свързани по този метод. “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР