Царевицата на пара е една от най-желаните храни, които всеки

...
Царевицата на пара е една от най-желаните храни, които всеки
Коментари Харесай

Как да си приготвим царевица на пара, досущ като купешката

Царевицата на пара е една от най-желаните храни, които всеки обича да похапва по време на разходка. Сигурни сме, че не един път сте си купували чашки царевица на пара, която нормално бива гарнирана с масло и пармезан.
Удоволствие е да я похапваш. Ползите от тази храна са толкоз доста, а да не приказваме за страхотния й усет.
Малцина се осмеляват да подготвят вкъщи царевица на пара, тъй като се опасяват, че крайният резултат няма да се приближи до оня, който всеки познава.
Днес обаче ще споделим с вас една необикновено лесна и бърза рецепта, която още в този момент да пробвате.
Заменете нездравословните чипсове с ухаеща на масло чашка, цялостна догоре с дребни зрънца млечна царевица. Тази храна ще ви засити, а и няма да навреди на фигурата ви.
Най-вкусната царевица на пара с пармезан
Продуктите, които ще са ви нужни:
• Консерва царевица
• Масло
• Пармезан
• Сол
Тънкости при приготвянето й:
Това са всички артикули, които би трябвало да имат на разположение феновете на царевичния усет.
 Идея за вечеря: Царевични палачинки Идея за вечеря: Царевични палачинки
За тази рецепта са ви нужни единствено 3 продукта. А всички вкъщи ще я обикнат. Това е една от най-бързите вечери, които можете да си п...
Много е значимо преди този момент обаче да сте си набавили онази железна решетка, която доста от нас употребяват при готвене на пара. Тя е налична за всеки и можете да си я закупите против скромните 5- 6 лв., не повече.

Сложете в тенджера водичка да заври и поставете решетката.
Върху нея изсипете наличието на една консерва млечна висококачествена царевица. Термичната обработка лишава към 10 минути, не повече.
През това време може да разбъркате няколко пъти, тъй че цялото количество царевица да „ мине ” през парата.
 Варена царевица – изгоди и щета за организма Варена царевица – изгоди и щета за организма
Обичате ли, добре сварена царевица? О, този прелестен мирис, по този начин примамва в обятията си, че малко измежду нас могат да му устоят. Такъв...
Изсипете в купа готовата царевица, поръсете с щипка сол и сложете парче масло, съгласно вашите желания. Разбъркайте деликатно, тъй че наличието в купата да се овкуси съвършено.

Вземете няколко картонени чашки и изсипете в тях по лъжица – две от овкусените зрънца, поръсете с пармезан и допълнете с още царевица. Най-отгоре поръсете щедро с пармезан и поднесете на обичаните си хора.
Децата ще са същински удовлетворени от вашето кулинарно осъществяване, а вие с ненаситност ще ги наблюдавате в профил, до момента в който се наслаждавате на ухаещата в ръцете ви на пармезан и масло чашка.
Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР