Цар Петър I през 18-ти век не е завладял нови

...
Цар Петър I през 18-ти век не е завладял нови
Коментари Харесай

Путин сравни мародерствата на Русия в Украйна с войните на Петър I

" Цар Петър I през 18-ти век не е превзел нови територии, а е " прибирал " изгубените по-рано от съветската страна. Очевидно и на нас ни се падна да връщаме и укрепваме, и в случай че ние изхождаме от това, че тези базови полезности образуват основата на нашето битие, ние сигурно ще успеем да се оправим с провокациите, които ни предстоят ".

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в тирада във връзка 350 години от рождението на съветския цар Петър I, който е считан за най-великия държател в историята на Руската империя, цитира думите му Руската работа на Би Би Си. На 9 юни съветският президент приказва пред млади бизнесмени след галерия, отдадена на Петър Велики.

Това е първото изказване на Путин, което може да се пояснява като допускащо опцията за анексиране на нови украински територии, написа news.bg. На 24 февруари, обявявайки началото на нашествието, Путин сподели тъкмо: " Нашите проекти не включват окупацията на украински територии ".

" Това, че би трябвало да се пазиме, да се борим, това са явни неща.... Почти нищо не се е трансформирало.... Ето, Петър Велики Велики води Северната война в продължение на 21 години. Изглежда, че той беше във война с Швеция, той лиши ли им нещо... Той не лиши нищо: той върна (територии) ", означи Путин.

През последните седмици прокремълските медии започнаха да приготвят публичното мнение за обстоятелството, че така наречен " специфична интервенция " може да продължи дълго време и не са избрани съответни периоди за нейния край. В този подтекст може да пояснява и споменаването на Путин за продължителността на войната с Швеция.

По време на тази война Петър I анексира територията, на която основава новата столица Санкт Петербург. Путин уточни, че при започване на войната европейските страни считат тези земи за владеене на Швеция. " Всички я признаха за шведска и от незапомнени времена там са живели славяни дружно с угро-финските нации. Освен това тази територия е била под контрола на съветската страна ", акцентира той.

През предишния месец представителят на Кремъл Димитър Песков съобщи, че ще зависи от жителите на региони в Украйна, следени от съветски войски, да дефинират бъдещия си статут.

Президентът Владимир Путин пък подписа декрет, с който се форсира процеса за придобиване на съветско поданство на жителите на следените от Русия Херсонска област и Запорожието.

Кремъл отговоря негативно на въпросите дали нашествието ще има за цел да завземе украинска територия и да промени режима. Неговият представител Дмитрий Песков сподели, че Москва към момента счита Володимир Зеленски за президент на страната.

В същото време на територията на окупираните региони на Украйна назначените от съветската страна администрации афишират проекти за осъществяване на референдуми по въпроса за присъединение към Русия.

Песков отхвърли да отговори на въпросите на публицистите дали от позиция на Кремъл резултатите от " специфична военна интервенция " могат да бъдат реализирани без промяна на властта. " Оставям това без коментар ", сподели той.

Зеленски декларира, че Украйна ще се бие до победа и се съгласява да организира мирни договаряния с Путин при изискване, че съветските войски се върнат на позициите си на 24 февруари. Кремъл отхвърля този метод. Войната в Украйна продължава към този момент 106 дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР