Трябват ни два дни, след като са доставени тестовете. Ако

...
Трябват ни два дни, след като са доставени тестовете. Ако
Коментари Харесай

ХУНТАТА СЪТВОРИ ПЪЛЕН ХАОС В ОБРАЗОВАНИЕТО: Най-малките се връщат в клас другата седмица, но под условие - учителите оставят уроците, стават лаборанти

Трябват ни два дни, откакто са доставени тестванията. Ако до понеделник тестванията се намират в тази база, която е покрай София, в сряда ще могат да се върнат в учебно заведение.

Това изясни в ефира на Нова телевизия министърът на акад. Николай Денков, отговаряйки на въпроса по кое време ще се върнат назад в клас. Така той трансферира топката в полето на Стойчо Кацаров, чието министерство има задачата да обезпечи тестванията за учебните заведения.
свързани новини73897преди 16 часа66707преди 23 часа
“На този стадий приказваме единствено от първи до четвърти клас. Ако тръгнем сполучливо и идната вълна проби бъде обезпечена от здравното министерство, ще вкараме и останалите в клас “, уточни той, като срокът може би щял да бъде една седмица, откакто най-малките са още веднъж в клас, само че и това било под изискване, тъй като зависило от министерството на Кацаров.

Денков изясни, че тестванията щели се вършат два пъти седмично - в дните понеделник и четвъртък. За от първи до четвърти клас, за тестванията ще се грижи класният началник с още двама или трима помощници. обаче трябвало да бъдат имунизирани или с негативни проби.

" Учителят ще извърши операциите. Дечицата ще плюят в един резервоар. Реактивите са безвредни ", уточни Денков, вменявайки нови отговорности на учителите, които ще станат лаборанти.

" Няма да се тестват децата, които са преболедували и са с документ. По-големите, които са имунизирани, също няма да минават проби ", изясни още министърът.

" Ние сътворяваме нова среда, в която връщаме децата “, похвали се Денков, без обаче да стане каква е тази нова среда.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР