Трябва ни огромна инвестиция, за да възстановим наборна армия във

...
Трябва ни огромна инвестиция, за да възстановим наборна армия във
Коментари Харесай

Заков след коалиционния съвет: Трябва ни огромна инвестиция, за да възстановим наборна армия

Трябва ни голяма инвестиция, с цел да възстановим наборна войска във типа, в който беше. Ако поглежденете какъв брой % от Брутният вътрешен продукт са се харчили, до момента в който имахме наборна войска, не виждам по какъв начин това ще стане сега. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков след съдружен съвет, на който участва.

Темите, които са разискали на съдружния съвет са били свързани с съдружното съглашение. " Минахме по целия конспект на съглашението, както и през приложение 15, което е за защита. Беше значимо да се организира този съвет, тъй като не е провеждан от 4 месеца. Беше значимо за нас като Министерство на защитата да чуем вижданията на съдружните сътрудници и те да чуят нашите. Има основни въпроси, които още идващите дни би трябвало да се адресират ", означи Заков.

По думите на Заков даването на военна помощ за Украйна не е обсъждано на този съвет. " Този въпрос въобще не е обсъждан в елементи, тъй като няма нужда да се разисква в този съвет. Целта му е напълно друга. Това е въпрос, който би трябвало да бъде разискван в самата коалиция, това не е задачата на този съвет, не беше тематика, не беше обсъждано в елементи ", изясни Заков.

Министърът на защитата бе помолен да каже позицията си във връзка с предлагането на " Демократична България " Народното събрание да даде мандат на държавното управление за изпращане на военна помощ. " В Народното събрание е мястото, където би трябвало да се организира тази полемика. Моята позиция е, че поздравявам такава полемика ", сподели той.

" Нека Народното събрание да организира тази полемика, да вземе решение, а аз като министър на защитата, когато получа мандат, ще направя това, което зависи от нас и това, което е допустимо ", добави той.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР