Трябва ни много работа в Съвета на ЕС, за да

...
Трябва ни много работа в Съвета на ЕС, за да
Коментари Харесай

Емил Радев за Шенген: От години сме жертва на вътрешнополитически битки на държави в ЕС

Трябва ни доста работа в Съвета на Европейски Съюз, с цел да убедим и останалите страни членки, че би трябвало да се окаже напън на тези две страни (Австрия и Нидерландия-б.р.), тъй като е неприемливо повече без всевъзможни учредения да ни стопират за Шенген. 12 години не можем да стоим без всевъзможни аргументи отвън Шенген, съобщи пред bTV евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

Според него това ускорява и антиевропейските настроения в България и Румъния.

" Ставаме жертва в течение на години на вътрешнополитическите борби в дадени страни членки. Правителството в Нидерландия падна тъкмо по тематика миграция. Те са главната ни пречка към Шенген и то години наред. Още 2011 година, когато покрихме всички критерии тогава в тяхното държавно управление имаше една последна дясна партия, която в своите програмни документи беше записала, че не може да се позволява България и Румъния в Шенген. Ние сме покрили всички критерии, пазим най-трудната сухопътна граница на Европейски Съюз тази с Турция “, добави той.

Радев акцентира, че тази седмица в Европейския парламент са прегледани следващи две български петиции за влизането на България в Шенген.

" След гласуването с голямо болшинство за приемането на България и Румъния в Шенген, имахме чуване за Шенгенското пространство и за положението в комисиите и там доста елитни преподаватели обявиха, че това е неприемливо за България и Румъния. Дори прибавиха, че можем да си търсим правата в Съда на Европейски Съюз и да желаеме вредите и пропуснатите изгоди. Само транспортният бизнес губи над 150 млн. евро годишно от това, че не сме в Шенген “, счита той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР