„Трябва да възстановим скъсаната връзка между спорта и науката. Те

...
„Трябва да възстановим скъсаната връзка между спорта и науката. Те
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Трябва да възстановим скъсаната връзка между спорта и науката

„ Трябва да възстановим скъсаната връзка сред спорта и науката. Те са неразривно свързани, а за жалост в годините на прехода, това беше разрушено “, съобщи пред БСТВ ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия Иван Ченчев.

Той напомни, че по време на договарянията за образуване на ръководещата коалиция Българска социалистическа партия е отишла с стратегия, в която съществени точки стоят: науката покрай спорта, Спортната академия със своя всесилен капацитет – покрай спорта, всеобщият спорт като главен приоритет, безвъзмездни терени и площадки за децата и юношите.

„ Именно поради скъсаната връзка сред науката и спорта ние упорито слагаме през последните пет години въпроса за основаване на научно прибавен център, в случай че щете – на теоретичен институт, който да бъде ръководен от фрагментите на Национална спортна академия. Ние имаме извънредно готови фрагменти. Тези преподаватели могат да дадат доста освен на своите студенти, само че и на българския спорт “, безапелационен беше Иван Ченчев.

Председателят на парламентарната спортна комисия изрази вяра, че бюджетът за българския спорт ще бъде повишен, защото по време на договарянията с Кирил Петков са постигнали кардинално единодушие за това. „ Той разбра нуждата от по-висок бюджет “, уточни Иван Ченчев.

По думите му въпросът с финансирането на спортните федерации е извънредно сериозен. Иван Ченчев, обаче, изрази убеденост, че той може да бъде решен от новите управления на парламентарната комисия и на Министерството на младежта и спорта. „ Ако двете институции работим в симбиоза, а аз имам вяра, че това ще е по този начин, ще реализираме добър резултат. Защото спортът може да има цвят единствено на фланелките на клубовете. Спортът не може да има политически цвят, той би трябвало да е национална идея “, съобщи Иван Ченчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР