Трябва да спрат несъгласуваните изкопни и ремонтни дейности по улиците.

...
Трябва да спрат несъгласуваните изкопни и ремонтни дейности по улиците.
Коментари Харесай

Директор от ЧЕЗ обясни как поставянето на 1 колче предизвикало многочасовата авария в столицата

Трябва да спрат несъгласуваните изкопни и ремонтни действия по улиците. Това декларира в изявление за Агенция „ Фокус “ Васил Василев - шеф „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, разяснявайки вчерашния случай, при който несъгласувани изкопни действия по слагане на антипаркинг колчета раздраха кабел приблизително напрежение, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение, на ул. „ Добромир Хриз “ в столицата.

„ В резултат на това 2075 наши клиенти останаха без ток, 900 от които за към пет часа. ЧЕЗ Разпределение сътвори нужната организация, само че локализирането и отстраняването на повредата изисква софтуерно време “, изясни Василев. Той акцентира, че сигналът е бил регистриран през вчерашния ден, в 16.16 часа, и до пет минути са ориентирани спешните екипи.

„ Повреденият сектор се търси с наш автомобил, който съставлява профилирана лаборатория, с цел да се локализира повредата. Така, 39 минути след подадения сигнал, бяха захранени първите 1160 наранени клиенти. Продължихме с действия по определяне на точното място, където е разкъсан кабелът и премахване на повредата. Ако познавате региона, то ще разберете, че работата им беше затруднена от тесните улици и паркиралите коли върху трасето, по което минават кабелите “, акцентира Васил Василев. По думите му до 21.59 часа електрозахранването на всички останали клиенти е било възобновено.

„ Така, единствено тъй като някой е забил колче в тротоара без нужните предварителни действия по координиране, наранявайки електрозахранващ кабел, се наруши спокойствието на хората, а нашите екипи работиха до късно вечерта на улицата “, съобщи още Василев. Според него при сходни обстановки хората остават с усещане, че виновността е на ЧЕЗ, макар че компанията няма виновност.

„ Но разбирате, че ние нямаме надзор върху работата на други институции и компании, даже това да заплашва комфорта на нашите клиенти. Имаме обаче опцията да реагираме превантивно. Още предходната седмица изпратихме писмо до Столична община, с цел да ги предупредим, че невнимателното слагане на колчета излага на риск подземните кабели и сигурността на електрозахранването. Тогава слагане на антипаркинг уреди по ул. „ Петър Делян “ на ъгъла с ул. „ Крали Марко “, скъса кабели приблизително напрежение. Днес входирахме ново писмо и организирахме съответните диалози. Вярваме в цялостното подпомагане на Столична община и, че те ще вземат съответните ограничения във връзка с подизпълнителите си. Имаме една обща цел – сигурността и спокойствието на жителите “, изясни още шефът „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР