Трябва да сменим цялата философията, коалиционно как реално се харчат

...
Трябва да сменим цялата философията, коалиционно как реално се харчат
Коментари Харесай

Кирил Петков очаква най-тежките си години, бюджет 2022 г. след Нова година

Трябва да сменим цялата философията, съдружно по какъв начин действително се харчат държавните пари - всички го знаем, само че да си го кажем. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, преди да стартира втората част на с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Той изясни, че оттук-нататък страната не е притежател на парите, а партиите са разпределите за това средствата да не се откраднат по пътя и да се харчат дейно все едно са техни пари.

Това, което видял Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система, е, че идват хора по всички министерства, които казвали - имаме потребност от едни средства и на всички тях той им напомнял, че неговата брачна половинка трябвало да направи триста " Гараш " торти, с цел да внесе 1 200 лв. в хазната. Всички тези хора работили от заран до вечер, с цел да внесат по 1 200 като пчелички, а се харчели едни милиони все едно са на страната. Оттук-нататък първо антикорупционните политики ще бъдат на дневен ред и през парите ще се заловен схемите, посочи Кирил Петков.
 Партиите споделят защо трябват пари, Политическа партия заплаща
Партиите споделят защо трябват пари, Политическа партия заплаща

Преговорите на Политическа партия с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България не престават с тематиката " Финанси "

" Няма да има наши и ваши министри, а това, което ще се следи, е 0 откраднати пари. Където забележим, ще хващаме, където хващаме, ще разгласяваме. Надявам се скоро да имаме и друга прокуратура ", акцентира Петков.

Той настоя мъдро да се харчат парите, само че в случай че няма възвръщаемост, такива общи хрумвания като " стратегическо да се похарчат, държавническо е ", значи, че е прекомерно скъпо. Т рябва да има ясна възвръщаемост в бюджета , сподели Кирил Петков и настоя в идващите години да има непрецедентен стопански напредък, което ще зависи от вярното харчене на средствата.

Като се създадат промените какви пари са останали, когато кражбите са хванати, би трябвало да бъдем сигурни, че нещата, които ще бъдат дадени на хората, ще стигнат. Тук всички тези неща, които са казани, са правилни, в този момент ще е доста значимо по какъв начин ще бъдат направени като стъпки, сподели още Петков.
 Проф. Антоанета Христова вижда тежки червени линии в договарянията на Политическа партия
Проф. Антоанета Христова вижда тежки червени линии в договарянията на Политическа партия

Имало доста огромна мъгла по отношение на ръководството на Кирил Петков и Асен Василев

Той посочи, че във всички сфери сме изостанали грубо и все едно започваме изначало. " Който ще е министър на тези министерства, тежко му и горко. Това ще бъдат най-тежките 4 години от живота ми, към този момент съм безусловно сигурен, даже да осъществим част от тези хрумвания ", отсече Петков.

Асен Василев съобщи, че ще има друга конструкция на Министерския съвет. В края на януари, а не в края на декември може да се чака приемането на бюджет 2022 година Каквито и старания да се случат, шансът да се одобри бюджет през 2021 година е много дребен, посочи Асен Василев.

МФ ще би трябвало на депутатите, с цел да може да изготви документите. Най-вероятно няма да има доста отмора, предизвести Василев.
 АИКБ се тревожат, че по Бюджет 2022 година към момента не се работи
АИКБ се тревожат, че по Бюджет 2022 година към момента не се работи

Те дават рекомендации за него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР