Трябва да сме подготвени за всеки сценарий, колкото и мрачен

...
Трябва да сме подготвени за всеки сценарий, колкото и мрачен
Коментари Харесай

Полша вдига гранична ограда към Калининград


Трябва да сме готови за всеки сюжет, колкото и тъмен да е той, споделят от полските гранични управляващи в подтекста на войната в Украйна. Затова по границата с Калининград ще бъде вдигната висока телена ограда.

Охраната по границата с Калининград ще се ускори

желае да издигне краткотрайна преграда по над 200-километровата си граница с съветския ексклав Калининград. Тя ще бъде от бодлива тел, ще бъде висока два метра и половина и необятна три метра, съобщи министърът на защитата Мариуш Блашчак. Работата ще стартира веднагаи би трябвало да бъде приключена до края на 2023-а година.
Редакцията предлага
" За нас е доста значимо тази граница да бъде непроницаема ", акцентира политикът от партията " Право и правдивост ". Блашчак обоснова стъпката от една страна с националната сигурност. От друга, чака се мигранти от Близкия изток или Северна Африка да идват в Калининград със аероплан и да се пробват да влязат на територията на Европейски Съюз оттова. Руските авиационни управляващи са разрешили полети от Близкия изток и Северна Африка до Калининград.

Допълнителни устройства за електронно наблюдаване

По оградата ще бъдат конфигурирани спомагателни устройства за електронно наблюдаване на границата. В момента по нея няма заграждения, само че има постоянни гранични патрули, съобщи говорителка на Граничната полиция. " Полско-руската граница е постоянна и спокойна. Незаконни прекосявания на границата не е имало ", сподели Анна Михалска.

", а след събитията на полско-беларуската граница сме още по-добре готови за всичко, за всеки сюжет, колкото и тъмен да е той ", добави тя.

Полша към този момент има ограда по границата с Беларус

и се намира на брега на Балтийско море. Полският президент Анджей Дуда поддържа " всички начинания, които водят до повишение на сигурността на Полша и нейните жители ", заяви негов представител.

През 2021-а година на границата на Полша с имаше огромна миграционна вълна. Варшава упрекна държавното управление на Беларус, което е съдружник на, че предизвиква миграцията, с цел да сее разкол и безпорядък в Европейски Съюз.

Миналата година Полша приключи построяването на преграда по границата на Европейски Съюз с Беларус. Няма подозрение, че това ще направи невъзможна " хибридната офанзива " от беларуска територия, акцентира Блашчак. Калининградската преграда ще бъде сходна на тази, която е построена по границата с Беларус.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР