Трябва да се приеме стандарт за спешна медицина, защото от

...
Трябва да се приеме стандарт за спешна медицина, защото от
Коментари Харесай

Д-р Десислава Кателиева: Трябва да се приеме стандарт за спешната медицина

Трябва да се одобри стандарт за незабавна медицина, тъй като от март няма нормативен акт за незабавните отделения. Настояваме да се направи метаморфоза на активността ни, Надяваме се да започва център за образование по незабавна медицина и пациентите да схванат, че незабавна помощ не е здравна изобщо, а за хора в застрашаващи положение и когато екипите ни вървят на пациенти с хрема, ощетяваме хора, които може би им изтичат последни минути от живота. Това сподели в " Денят стартира " доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциацията на работещите в незабавна помощ.

В студиото на Българска национална телевизия доктор Кателиева съобщи още, че измежду съществени проблеми в медицината са заплащането, растящата експанзия, която отблъсква медицинските лица и реализацията. " Много е мъчно да работиш и да специализираш в незабавна помощ по едно и също време. ", сподели още тя.

Самата тя показа, че е ставала жертва както на закъсняла кола за спешна помощ, по този начин и на експанзия в незабавната помощ и не би трябвало да има бездна сред лекари и пациенти.
доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциацията на работещите в незабавна помощ. Не би трябвало да има бездна сред нас и пациентите ни. Ние сме там да го вършим, различен е въпросът какви са изискванията ни да го вършим. Има проблем с организацията на активността. Никой не е обучил сътрудниците по какъв начин да работят с триажни протоколи. Ако диспечера беше водил диалози с уплашените хора,присъствали на събитието до идване на екипа, нямаше да има такава ескалация на страсти. Проблеми със закъсняване на екипи има в целия свят, само че затова международната процедура е помислила разновидности да се оказва помощ и до идване на екипа. Ние имаме проблеми с по какъв начин да прилагаме диспечерска помощ, триажни протоколи. Никой не може да каже къде би трябвало да са екипите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР