Трябва да се подобри контролът върху използването на специални разузнавателни

...
Трябва да се подобри контролът върху използването на специални разузнавателни
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Трябва да се подобри контролът върху използването на СРС

Трябва да се усъвършенства контролът върху потреблението на специфични разследващи средства. Това разяснява в " Денят стартира " някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

" Но вместо да се направи това, имаше интервал, в който службата, която се занимаваше с употребата на СРС, беше извадена от състава на Министерство на вътрешните работи и въз основата на нея се сътвори Държавна организация ДАТО. Това понижава доста контрола. Отделен въпрос е, че оказва помощ на министъра на вътрешните работи да избяга от отговорност по тази тематика ", добави Йорданов.

Според него, в случай че някои подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа - това приказва за доста ниско равнище на неговата просветеност. С сходни доказателства не е решено нито едно дело в България, добави Емануил Йорданов.

Йорданов акцентира, че лоялността към партията получава достъп до класифицирана информация. " Включително отнемането на позволение за достъп се използваше и за премахване на неуместни чиновници ", посочи той.

Според Йорданов цялата дирекция " Вътрешна сигурност " би трябвало да бъде закрита, тъй като работата им не е приемлива.

Емануил Йорданов даде образец, че подслушванията са почнали още по време на Национална движение „Симеон Втори", когато Бойко Борисов е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи и е имал директно отношение по тематиката.

" Подслушванията са проблем на това ръководство. От много от дълго време. За първи път избухна подобен скандал по времето, когато управляваше Национална движение „Симеон Втори". Тогава Бойко Борисов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи и като подобен имаше директно отношение към тематиката за подслушванията. Тогава се появиха и текстовете на подслушваните диалози. Имаше парламентарна комисия, която откри осъществените нарушавания, само че никакви ограничения не бяха подхванати ", сподели още Емануил Йорданов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР