Трябва да се подготвим, че войната на Руската федерация срещу

...
Трябва да се подготвим, че войната на Руската федерация срещу
Коментари Харесай

НАТО предупреди: Войната в Украйна няма да приключи скоро

" Трябва да се подготвим, че войната на Руската федерация против Украйна ще продължи дълго време и може да не завърши даже през 2025 година ". Това е декларирал заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, оповестява РБК-Украйна, като се базира на обява в румънската Digi24.

 

" Моят апел е да се подготвим за дълга война, тя ще продължи още дълго. Това няма да се случи през 2024 година, евентуално не и през 2025 година Не виждаме на никое място боен капацитет, с цел да можем да реализираме решителна победа по един или различен метод ", е декларирал Мирча Джоана.

 

Той е допълнил, че НАТО чака продължителна война с дребни настъпления, контраофанзиви, със завземане и загуба на територии.

" Украинците с наша поддръжка съумяха да върнат 50% от територията, в началото окупирана от руснаците. Това не е малко ", е допълнил той.

 

" При никакви условия не виждаме условия и не можем да приемем, че Русия ще се върне на границата на Румъния ", безапелационен е Джоана.

Заместник-генералният секретар на НАТО е отбелязал, че за Алиснса е належащо " Украйна да оцелее, Република Молдова да се причисли към Европа, а Грузия да се причисли към евроатлантическата общественост ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР