Трябва да се грижите за красотата на тялото си не

...
Трябва да се грижите за красотата на тялото си не
Коментари Харесай

Кои са храните, които съдържат витамините A, C, D, E?

Трябва да се грижите за хубостта на тялото си освен извън, само че и от вътрешната страна – яжте храна, богата на жизненоважни витамини A, C, D, E.

Витамините са доста значими за естественото действие на човешкото тяло. Много е значимо дневното меню да се състои от 80-90% от продуктите, съдържащи тези артикули. Само тогава храненето ще бъде пълноценно и ще бъде от изгода за здравето.

Витамин А

Това е витамин на младостта, хубостта и здравето. Използването на витамин А има позитивен резултат върху функционалността на епителната тъкан. Епителната тъкан е кожата, стомашно-чревния тракт, пикочната система, репродуктивните органи.

Храни, богати на витамин А: телешки черен дроб, яйчен жълтък и масло. Същият телешки черен дроб може да се яде по малко късче на всеки 4 дни и отново да не страдате от недостиг на витамин А.

Витамин А се намира в яйчен жълтък Витамин А се намира в яйчен жълтък

Витамин С
Това, което знаете за витамините, е ГРЕШНО
Знаем, че приемът на витамини и минерали е значим за вярната функционалност на организма ни и се стремим да се храним здравословно, с цел да си...
Прочети повече
Този витамин въздейства върху синтеза на колагена, който прави кожата еластична и предотвратява образуването на бръчки.

Храни, богати на витамин С: касис, чушки, шипки и билки.

Дефицитът на витамин С поражда заради обстоятелството, че той е термично неустойчив, заради което се унищожава при продължителна термична обработка, както и при контакт с въздуха. Ето за какво би трябвало да се опитаме да консумираме храни, богати на този витамин, без ненужна термична обработка. Например, салата от сурови зеленчуци е доста по-здравословна от същите зеленчуци, само че задушени. Касисът съдържа витамин С.

Витамин D

Дефицитът на витамин D се среща при съвсем 70-80% от популацията. Производството на този витамин зависи от това дали човек постоянно е изложен на слънчева светлина, само че освен. Но можете да получите този витамин освен със слънчевите лъчи.
11 хранителни субстанции, които ще запазят имунитета ви през цялата година
Ако желаете да започнете година мощно, постарайте се да получите задоволително от тези мощни хранителни субстанции. Доказано е, че те поддърж...
Прочети повече
Храни, богати на витамин D: телешки черен дроб, яйца, масло, бирена квас и млечни артикули.

Витамин D се намира в млечните артикули Витамин D се намира в млечните артикули

Витамин Е

Витамин Е има позитивен резултат върху външния тип и би трябвало да участва в диетата на всеки човек, който желае да остане млад и хубав допустимо най-дълго. Можете да употребявате покълнали пшенични семена, други кълнове, само че съвсем 300% от дневната потребност от витамин Е се съдържа в 100 г нерафинирано слънчогледово масло. 30 грама масло дневно са задоволителни.

Дневната норма на витамин Е се съдържа в 30 грама нерафинирано масло от соняшникова Дневната норма на витамин Е се съдържа в 30 грама нерафинирано слънчогледово масло

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР