„Трябва да променим комисиите за конкурсите за директор на РЗОК.

...
„Трябва да променим комисиите за конкурсите за директор на РЗОК.
Коментари Харесай

Искат промяна в правилата за конкурсите за директор на РЗОК

„ Трябва да променим комисиите за състезанията за шеф на РЗОК. Те би трябвало да са малко по-големи и в тях да влизат представители и на други институции “. Това декларира представителят на Министерството на финансите в Надзорния съвет на НЗОК Виолета Лорер по време на съвещанието на надзорниците, извършено на 23 февруари.

Подуправителя на Касата доктор Йорданка Пенкова осведоми, че в този момент комисията се назначава със заповед на шефа на НЗОК, а ръководителят и членовете й са шефове на дирекции от Централното ръководство на Касата.

Поводът за полемиката е настояването на ръководителя на Надзора доцент Васил Пандов за информация за извършени състезания за длъжността „ шеф на РЗОК “ и идни такива за интервала от 13 март 2020 година до сегашния миг.

„ В този отчет няма кой знае каква информация. Има към този момент открита процедура и при открита процедура не е редно нещо да променяме. Ако променим нещо в разпоредбите, то ще е за бъдеще. Може би само да желаяме да ни се даде информация по тези състезания, които са оповестени сега, кои са подали заявките в период, дали дават отговор на условията на оповестения конкурс “, споделя Пандов и упорства шефа на Здравната каса да даде информация за съответните процедури, а не нереално по разпоредбите.

Обявените досега състезания за шефове на РЗОК – Добрич, РЗОК – Смолян и РЗОК – Шумен.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР