Трябва да продължим това развитие на държавата отново, каза той

...
Трябва да продължим това развитие на държавата отново, каза той
Коментари Харесай

Водачът Жечо Станков: Управлението на Борисов има своя почерк в Бургаския регион

Трябва да продължим това развиване на страната още веднъж, сподели той пред цялостната зала в НХК

 

Уважаеми господин Борисов, стотиците хора тук, в залата на НХК в Бургас, преди всичко желаят да благодарят, че през всичките години на ръководството ви Бургаският район беше приоритет. Но това ръководство има своя почерк – с улиците, булевардите, детските градини, пристанищата. Искаме да продължим да виждаме този ваш почерк в страната още веднъж. Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ-СДС Жечо Станков, който дружно с кмета на Бургас и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Димитър Николов, кмета на Поморие и регионален водач на ГЕРБ Иван Алексиев и целия екип на партията посрещнаха водача Бойко Борисов в регионалния град. 

От трибуната на цялостната зала в НХК Станков направи къс разбор на политическата конюнктура.

„ Тази нощ часът от 3 ще стане 4. Преди две години две момчета се прибраха от чужбина и съумяха да превъртят часовника с две години напред, не с един час. И сега от една подредена страна имаме страна пред банкрут. Имаме хора, които се тормозят да отидат до магазина, хора, които към този момент не могат да си разрешат да си купят това, което са си купували през годините. При срещите ми с хората един човек се обърна към мен и ми сподели - господин Станков, вие видяхте ли новата 20-олевка която е печатала Българска народна банка? Учудих се коя ще е тя. Той ми сподели – това е банкнотата от 50 лв., тъй като по ваше време за това, което си купвахме с 20 лв., в този момент едвам стигат 50 лв. “, сподели Жечо Станков. 

Той посочи, че след две години след ръководството на ГЕРБ страната е в корупция и схеми. Върнаха медиаторите в газа. Докато господин Борисов беше министър председател цената на газ беше 33 лв., по време на Промяната стана 300 лв., цената на тока скочи 8 пъти, безапелационен бе той. Според лидера на листата точно това е главният източник на инфлация.
 Жечо Станков (вдясно) подсигурява пред кмета на Бургас Димитър Николов (вляво) и другите кметове на общини, че ще може да разчитат на него за поддръжка в Народното събрание.
„ Финансовият министър Асен Василев повече се вживяваше като енергиен министър и от две три министерски кресла седна по средата, тъй като нито оправи финансите на страната, нито енергетиката. Още повече – неведнъж се хвалеха сътрудниците, че има 4 % растеж на стопанската система. Като икономист си направих труда да извадя данните. Оказа се, че растежът идва преди всичко от износа на ток – не, че сме изнесли повече, просто цената е скочила. Другият източник на намаление на минуса е от военно-промишления комплекс. Шесткратно. От военни произведения за 1 милиарда лева, които сме изнасяли, сме стигнали до 6 млрд.лв. За кое от двете е съдействала „ Промяната “? Отговорът е за нито едно от двете. Простата сметка е следната: Г-н Борисов е министър председател – инфлация сред 0 и 2%. Ако хлябът при започване на годината е коствал 1 лева, в края на годината е най-много 1.02 лева “, съобщи той. 

Като невиждана дефинира той инфлацията в България. 20 % приблизително за страната, 50 % при питателните артикули:

„ Асен Василев нощес в „ Панорама “ даже не съумя да каже какъв брой коства хлябът. Представяте ли си тези хора какъв брой към този момент не са стъпили на земята? Те несъмнено ядат банички. Ставаме очевидци на всеобщото обедняване на хората. Аз обичам да приказвам с документи. Последното изследване демонстрира, че 8 от 10 индивида към този момент не могат да си разрешат да си купуват питателните артикули, които са си купували, до момента в който ГЕРБ управляваше. 80% от хората страдат. До какво води това? Води до нещо доста значимо. Статистиката от Българска народна банка е безапелационна. Към момента българите понижат своите спестовни влогове, само че пък се следи голям растеж в потребителските и бързите заеми. Това значи, че на хората парите в джоба не им стигат. Това е тъй като инфлацията е изтървана. Хранителните вериги в никакъв случай не са били толкоз нагли “. 

Според Жечо Станков когато Борисов е стоял отпред на страната, тя не е била в сходно състояние. И даде образец с документи за цената на прясното мляко в Германия, съпоставена с тази в България. Същата опаковка, същата масленост. Там една кутийка е 1.15 евро. Тук – 4.39 лева. 

„ Това е „ Промяната “. Тя пристигна с такава мощ, че щеше да е по-добре въобще да не е идвала “, сподели в умозаключение лидерът на ГЕРБ-СДС.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР