Трябва да признаем, че и този път Сия ни изненадва

...
Трябва да признаем, че и този път Сия ни изненадва
Коментари Харесай

Гръцки сладкиш Галактобуреко

Трябва да признаем, че и този път Сия ни изненадва извънредно прелестно с този гръцки сладкиш. Великолепна рецепта, Сия! Великолепен сладкиш! Да ви е сладко!

Необходими Продукти

● кори за баница - 500 г фини
● прясно мляко - 1 литър
● масло - 200 г
● яйца - 5 бр.
● захар - 150 г
● грис - 100 г пшеничен
● ванилия - 2 пакетчета (4 г)

За сиропа


● вода - 2 ч.ч.
● захар - 2 ч.ч.
● портокали - 2 бр.

Начин на подготвяне

Направете захарния сироп, като сложите захарта и водата в тенджера на котлона да заври. Добавете сока от двата портокала и кората на единия портокал и варете до втвърдяване и приемане на захарен сироп. Оставете да се охлади. Направете крема, като в друга тенджера сложите млякото и захарта. Настържете кората на другия портокал, поставете на котлона и разбъркайте до стопяване на захарта.

Разбийте яйцата в купа и прибавете малко от млякото на тънка струйка, като бъркате пламенно. Целта е да се изравнят температурите и при слагането им в сместа яйцата да не станат на омлет.

Когато млякото кипне, намалете котлона на междинна температура, сложете грис, варете няколко минути до полусгъстяване и още веднъж на тънка струйка сипете деликатно яйчената примес, като бъркате непрекъснато.

Варете до приемане на гъст крем. Накрая прибавете половината масло, разбъркайте, от топлината то ще се стопи, прибавете ванилията и махнете от котлона. Оставете за малко да се охлади. Разтопете останалото масло.

Разделете корите на две елементи с идентичен брой. Намажете правоъгълна тава с масло и сложете една кора, намажете я с масло, сложете другата, отново намажете с масло и по този начин до момента в който свършат всички кори от първата отделена част. По предпочитание се поръсва с пудра захар. Сипете от горната страна целия крем и изравнете, тъй че да е покрито на всички места отмерено.

Отгоре повторете процедурата с останалите кори, като слагате, мажете и по този начин всяка кора, в това число и последната. Вземете изострен нож и деликатно направете леки сечения, оформящи порционни части и поставете в загрята фурна на 200 градуса до златисто към 20-30 мин.

Извадете готовия сладкиш и по очертанията нарежете части, още топъл го залейте със студения захарен сироп. Охладете и поставете в ледник за 12 часа да се сиропира.

Невероятна сиропирана сладка баница - да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР