Трябва да пръскаме срещу комари, ако не сме се ваксинирали

...
Трябва да пръскаме срещу комари, ако не сме се ваксинирали
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев обясни как да се предпазим от вирусите “Калифорния”, “Швейцария” и “Зика”

Трябва да пръскаме против комари, в случай че не сме се ваксинирали и да заобикаляме контактите с заболели, разкри здравният контрольор.

“Ако искахме добре да се подготвим за идващия грип, трябваше да се имунизираме. Едва сред 3-4% от българите обаче се ваксинират ” . Това съобщи пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

“Важно е болните хора да лимитират допира си с други хора. Няма нищо съдбовно. Грипни епидемии има всеки сезон ” , добави той.

“Вероятно вариантът “Швейцария ” няма да пристигна. В момента към 60-70% са заболели от варианта “Калифорния ”. Макар, че този вариант ни е прочут, той има едни значими особености – не визира възрастни хора, само че визира младежите и децата, както и бременните дами и хората с наднормено тегло ” , разяснява доктор Ангел Кунчев.

По думите му нормално по-високите температури леко задвижват процеса на грипната зараза.

“Възрастните хора не боледуват доста от този вирус, тъй като се допуска, че някъде обратно във времето те са преболедували сходен вариант ” , разяснява основният държавен здравен контрольор.

“Важно е да не позволим необятното разпространяване на комарите в България. Към този миг няма заплаха за българите от грипа “Зика ”, тъй като към момента няма комари в страната. Пръскането против тези инсекти би трябвало да стартира в точния момент, с цел да предотвратим разпространяването на този грип ” , сподели още доктор Ангел Кунчев.

Повече информация за вируса “Зика ” можете да получите тук.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР