Трябва да подготвим образователната система за следваща вълна на .

...
Трябва да подготвим образователната система за следваща вълна на .
Коментари Харесай

МОН подготвя системата за следваща вълна на COVID-19

" Трябва да подготвим просветителната система за последваща вълна на ". Това съобщи заместник-министър Евгения Пеева.

Министерството на образованието и науката създава инструкции и ограничения, с цел да е готова системата за последваща вълна на пандемията и да стартира безпроблемно новата образователна година. Сред ограниченията е осведомителната акция взаимно с Регионалните ръководства на образованието за имунизиране на учителите и на заетите в детските градини. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева по време на Кръгла маса на министрите в границите на Световната среща за обучение, заяви пресцентърът на МОН. Срещата, проведена от ЮНЕСКО, е събрала онлайн представители на над 50 страни и организации по света, които са дискутирали отрицателното въздействие на Коронавирус рецесията върху образованието по целия свят.
 Захари Карабашлиев: Има ли нещо по-важно от образованието? Захари Карабашлиев: Има ли нещо по-важно от образованието?
Рекордни резултати демонстрираха седмокласниците на тазгодишните изпити по български език и литература и математика. Децата се показаха о...

" След миналата сложна година за просветителната система поради Коронавирус пандемията и образованието в електронна среда, Министерството на образованието проучва сега резултатите от отдалеченото образование. Има позитивни трендове: резултатите от изпитите на учениците са положителни, покачиха се цифровите умения. Пандемията обаче обърна позитивната наклонност от последните години за понижаване на броя на отпадналите от системата на образованието деца и имаше отрицателен резултат както върху учениците, по този начин и върху учителите, и върху уязвимите групи ", е коментирала заместник-министър Евгения Пеева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР