„Трябва да осъвременим цялата методика за пътна безопасност“, заяви рали

...
„Трябва да осъвременим цялата методика за пътна безопасност“, заяви рали
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Трябва да осъвременим цялата методика за пътна безопасност


„ Трябва да осъвременим цялата методика за пътна сигурност “, съобщи рали първенецът Димитър Илиев. Той стана консултант на премиера Кирил Петков по тематиката.

„ Основното е да изкарваме готови водачи, които знаят по какъв начин да работят, да изпреварват, да стопират и да са правили тези неща по време на образованието “, добави Илиев.

Илиев сподели, че всеки четвърти умрял на пътя е пешеходец, което постанова по-строг надзор. „ Започваме интензивна работа с общините за локализиране на рисковите точки, след което ще създадем всичко допустимо тези трасета да бъдат маркирани, осветени и забележими за водачите “, сподели рали първенецът. По думите му ще се ускори и контролът върху самите пешеходци.

Относно препоръчаното понижаване на скоростта на автомагистралите, Илиев разяснява, че това се предлага и от екологични съображения.

„ Трябва да знаем, че пътят е място, което би трябвало да споделяме. Ще засилим контрола, най-много към арогантните и нагли водачи, които вкарват в заплаха тези, които съблюдават закона “, сподели Илиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР