Трябва да намерим друг начин за почитане ролята на Русия

...
Трябва да намерим друг начин за почитане ролята на Русия
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Много руснаци вече не приемат собственото си знаме, а какво остава за нас

„ Трябва да намерим различен метод за удостояване ролята на Русия и починалите руснаци за Освобождението ни, който да изключва развяването на съветския байрак “.

Това написа във Фейсбук юрист Андрей Янкулов от „ Антикорупционен фонд “ във връзка днешния спор дали на празника 3 март би трябвало да се развяват национални флагове. По думите му огромна част от руснаците към този момент се отхвърлят от своя байрак , защото по този метод показват позицията си против войната. Публикуваме и останалата част от коментара му без редакторска интервенция:

„ Днес, когато Русия води непредизвикана нападателна война против Украйна, отрекла е всички полезности на цивилизацията, от която сме част, като господство на правото и права на индивида, оповестила ни е за неприятелска страна и какво ли още не, да веем нейното знаме на Шипка е демонстрация на цялостна некомпетентност, стигаща до безумство.

Дори самите руснаци, които са срещу войната, към този момент не одобряват личното си знаме, какво остава за нас?

Политически и публичен консенсус против войната нали сякаш имаме – за какво тогава няма консесус против налагането на знаците на днешната съветска държавност? И то на българския народен празник!

Ако това се явява скрита демонстрация на поддръжка и за днешната съветска политика, то почтено би било просто да стане открита, а не да се маскира през прояви на историческа признателност.

Честит празник! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР