Трябва да избягвате питейната вода, оставена отворена за дълго времеНие

...
Трябва да избягвате питейната вода, оставена отворена за дълго времеНие
Коментари Харесай

Защо не трябва да пием вода от бутилка?

Трябва да избягвате питейната вода, оставена отворена за дълго време

Ние всички се опитваме да пием повече вода. Затова постоянно вземаме една бутилка за разходка или изсипваме чашавода и я носим със себе си в спалнята, с цел да не забравим да я пием незабавно на сутринта. В този случай никой не мисли дали е безвредно, поучава

Така че, допустимо ли е да се пие вода, която е останала цяла нощ или е оставена в колата няколко дни? Вероятно сте се сблъскали с обстоятелството, че сте взели елементарна бутилкавода, която е лежала в чантата, да вземем за пример от последната подготовка във фитнеса, и откакто сте пили малко, вкусвате измененията, които са настъпили в нея. Или пък в случай че сте пили вода от чаша, която през целия ден е стояла на шкафа, също ви е станало неприятно от нейните вкусови качества.

Основната причина за това събитие е въглеродният диоксид. Когато оставите чашавода за 12 часа, въглеродният диоксид във въздуха стартира да се смесва с нея.

Това понижава рН на водата и ѝ придава противен усет. Но не поради това водата е станала негодна за пиянство. Експертите настояват, че елементарната чешмяна вода е безвредна за приложимост в продължение на шест месеца. Въпреки това, след 6 месеца, хлорът във водата е разпилян дотам, че бактериите стартират да покълват в нея и се появяват водорасли.

Вода в чаша

Освен това е по-добре да не се пие вода, която е стояла в отворен съд за дълго време. Трябва да избягвате питейната вода, оставена отворена за дълго време. Дори и за една нощ, тя може да стане рискова за пиянство, тъй като даже не знаете какъв брой бактерии, прахуляк, парчета и други микроскопични частици биха могли да попаднат в нея.

Бутилирана вода

Не би трябвало да пиете водата, оставена в бутилката за дълго време, изключително в случай че пиете непосредствено от гърлото. На вътрешната повърхнина на бутилката остава мъртва кожа, прахуляк и пот, покриващи кожата на човек, който в последна сметка се смесва с водата. Освен това слюнката, която попада във водата, може да я насити с бактерии. Ако оставите бутилката, с която пиете дълго време, бактериите ще стартират да се развъждат във водата. Следователно, използването може да докара до пораждане на здравословни проблеми. Не по-малко рисково е да се споделя вода с различен човек, защото не е известно дали той е притежател на рискови инфекции.

Вода в колата

Вода, която сте не запомнили през целия ден в колата, по-добре е да не се пие. Тъй като нагрятата вода на слънце предизвиква растежа на бактериите. Освен това бутилките са направени от подобен материал, който при нагряване може да освободи рискови химикали, които да се смесят с водата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР