Трябва да имаме мъдростта да се придържаме към тези духовни

...
Трябва да имаме мъдростта да се придържаме към тези духовни
Коментари Харесай

Иво Христов: Въпросът дали ще бъде съставено правителство ще бъде решен отвън

Трябва да имаме мъдростта да се придържаме към тези духовни категории като примирение, обич, религия, които са надалеч над злободневието. Това сподели евродепутатът Иво Христов в предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Всеки политик, бил той и най-баналният артикул на актуалното общество, има своя нравствен мащаб. За страдание през последните години PR-ът се самопокани в политиката и застана сред жителите и политиците. Това е повода днешната политика да поевтинее и повода да се избират лидери-манекени, откъдето е и слабото водачество. Духовният човек, дълбокият човек не е артикул, не е продаваем ", разяснява евродепутатът.

Суверенитетът на България от дълго време изтича от българските институции и той се взема решение извън. Въпросът дали ще бъде формирано държавно управление ще бъде решен извън, счита Иво Христов.

Големият проблем съгласно него е неналичието на легитимност на българските политически институции. „ Дори държавното управление, което имаме сега, не бе определено от гласоподавателите с тази концепция, нито симпатизантите на ГЕРБ гласоподаваха за концепцията да се коалират в миналото с ПП-ДБ, още по-малко десните симпатизанти ратуваха за коалиция с ГЕРБ. Всички бяха излъгани на последните избори ", съобщи евродепутатът.

Това разрушава доверието на жителите в институциите, усилва недоверието. „ И стартират да търсят способи да се оправят сами. Нараства престъпността, нараства и миграцията - тя също е подтиквана от неналичието на вероятност. Това са резултатите от рухналата легитимност ", съобщи Иво Христов.

Той прикани за връщане на здравия разсъдък и действителна конституционна промяна, която разпознава същинските проблеми и ги лекува. „ Ако има политическа опция, тя ще бъде ляво-центристка, без значение дали ще бъде обединяване на разнообразни леви обединения, или нова партия. Необходимост от опция явно има, в случай че жителите на гласоподават ", съобщи той.

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР