Трябва да има повече хора на културата, науката и образованието

...
Трябва да има повече хора на културата, науката и образованието
Коментари Харесай

Евгени Будинов: Повече хора на културата и образованието трябва да влязат в парламента

Трябва да има повече хора на културата, науката и образованието в Народното събрание, тъй като това са значими тематики, уточни в предаването " Тази заран " артистът Евгени Будинов, който още веднъж е претендент за народен представител - от листата на обединението " ГЕРБ-СДС ".

" Активно участвах в смяната на Закона за киното, който не беше променян от 2003 година значително. Направи се в действителност нещо впечатляващо – бюджетът е вдигнат с 15 милиона ", уточни Будинов.

Той означи още, че 10% от облагата на тото отива за просвета, това към този момент е действително и в народен фонд Култура са постъпили 3,5 млн. за половин година.

Продължавам да играя и в театъра, вземам участие и в сериали, сподели артистът.

" В Министерство на културата се работи за основаването на обединен указател за всички свободни български създатели, където ще има негова биография, какви награди е взел, каква продукция има, какви налози е платил. Това ще се вземе поради за всеки идващ път, когато има потребност от поддръжка ", изясни Евгени Будинов.

Той добави, че в случай че влезе още веднъж като народен представител в 45-ото Народно заседание, би се заел със Закона за авторските права.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР