Трябва да има ново разпределение между заплатите и печалбите в

...
Трябва да има ново разпределение между заплатите и печалбите в
Коментари Харесай

Иван Таков: Трудещите се у нас нямат никакви гаранции за достойни старини

" Трябва да има ново систематизиране сред заплатите и облагите в нашата страна. Този път то да е в интерес на труда ". Това съобщи пред БНР Иван Таков, ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия в София.

" Посрещаме Деня на труда с доста незнайни. Държавата няма бюджет и има доста проблеми от икономическо естество. Днес би трябвало да заявим, че битката за правото на труд и заслужено възнаграждение не е завършила. И в този момент има употреба, и доста работещи небогати в България. Трудещите се у нас нямат никакви гаранции за почтени старини ".

Иван Таков счита, че служебното държавно управление има друга функционалност от тази, която доста пъти му се приписва.

" Чувам рецензии и към бюджета, който е внесло. За да има сериозен бюджет, той би трябвало да е подплатен с избрани политики на устойчиво държавно управление, излъчено от устойчиво болшинство в Народно събрание ".

В това Народно събрание Българска социалистическа партия е единствената лява партия, съобщи той.

" Можем да бъдем нужния коректив и ясна съпротива. Не споделям, че Българска социалистическа партия би трябвало да гласоподава срещу каквото и да е държавно управление, само че би трябвало да има ясни политики и задължения в обществената сфера, от които не би трябвало да отстъпва ".

С тези поръчки, които чуваме от първите две обединения в Народното събрание, мисля че те могат да се схванат по доста от тематиките, уточни още Таков.

Той подсети, че огромна част от ограниченията в обществената сфера бяха препоръчани и наложени от Българска социалистическа партия.

" Политическа партия, като участник в това ръководство, реши да си ги написа като актив по време на предизборната акция ".

Иван Таков разяснява и инициирания от Българска социалистическа партия референдум на тематика „ Подкрепяте ли възбраната за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола в просветителната система? "

" Това не е тематика, която би трябвало да се подценява. Трябва да има явен правилник на какво и по какъв начин се образоват нашите деца в учебно заведение. Този референдум беше препоръчан от госпожа Нинова, само че беше гласуван на съвещание на Конгреса. Може да се схване като политика на партията ".

Той изясни, че в София предстоят и други съществени борби, поради наближаващите локални избори.

" Политическите процеси на национално равнище въздействат и на тези на локално. Поредицата от парламентарни избори ни сложи в едно изключително състояние и измести фокуса от нашата локална акция ".

Силно се надявам, че вестник „ Дума " ще продължи да съществува в същия формат, както до момента, сподели Таков. Той изясни, че партийната телевизия следва да се реалокира и би трябвало да проработи още веднъж.

" Възможно е да има и финансови грижи по този въпрос, само че към момента нямам информация ".

Иван Таков счита, че Първи май не е партиен празник.

" Днес и трите съществени синдиката ще бъдат на нашия празник. Включили сме ги в програмата и като представители ".

Градската организация на Българска социалистическа партия в София отбелязва Деня на труда и на левия щемпел с церемониален митинг-концерт. Той ще премине под мотото „ Мир, труд и взаимност ". Мястото, на което ще се организира, е лятната сцена в Борисовата градина. Започва в 11 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР