Трусовете в партийната организация на БСП в Казанлък продължават пореден

...
Трусовете в партийната организация на БСП в Казанлък продължават пореден
Коментари Харесай

БСП – Казанлък скочи срещу Корнелия Нинова

Трусовете в партийната организация на Българска социалистическа партия в Казанлък не престават следващ месец. В събота следва конференция, на която се чака да бъде осъществен прелом, натрапен от националното управление на групировката. Поне по този начин разказват обстановката представители от структурата.

Според Стела Кехайова, член на локалното Изпълнително бюро и ръководител на клуба на жените-социалистки, конференцията ще е нелегитимна. Тя била наложена със странна маневра от Националния съвет на Българска социалистическа партия (т.нар. пленум).

Това споделя и ветеранът Георги Захариев – също член на Изпълнителното бюро в Казанлък. Той участвал на пленума, където бил прегледан отчет, квалифициран от Вяра Емилова.

Този отчет обаче бил „ лъжлив” и „ клеветнически” във връзка с структурата в Казанлък. Дясната ръка на Корнелия Нинова в Народното събрание - Драгомир Стойнев, се опитвал да овладее организацията през Васил Самарски, който преди години бил изключен от същата тази партийна конструкция.

Докладът, прегледан на пленума, пък се пазел в загадка.

„ Той беше поръчков - от Драгомир Стойнев, от Кирил Добрев, с оглед да бъде обслужено антипартийното малцинство в Казанлъшката партийна организация. И този отчет подведе Националния съвет”, сподели Георги Захариев на конференция неотдавна.

По думите му – това е незаконно отношение от страна на висшето партийно управление. И тези хора нямали място там.

„ В своя 62-годишен партиен стаж подобен политически фарс на едно висшо партийно управление не съм следил. Имало е неточности, имало е погрешни решения, само че чак дотук да се стигне… за което персонално упреквам госпожа Корнелия Нинова. Тази госпожа, която като беше определена за ръководител, без да познава Казанлъшката партийна организация, нейната история, посети Казанлък и предложи на ръководителя, без да го познава, Николай Терзиев да си подаде оставката. Недоумявам”, съобщи още Захариев.

На пленума, когато се обсъждала Казанлъшката конструкция, думата не била дадена на хората, които са срещу „ преврата”.

„ Кризата в нашата партийна организация почна от визитата на Корнелия Нинова”, разгласи ветеранът от Казанлък. Заради държанието й структурата щяла да загуби трети общински ръководител за последните години.

„ Що за партиен морал, що за партийна нравственос, що за самовлюбеност”, възмути се Георги Захариев.

Според него отчетно-изборната акция, провокирана от работна група от Националния съвет на Българска социалистическа партия, е нелегитимна, защото в партийния правилник такава алтернатива нямало.

Въпросната работна група вместо да окаже помощ на локалната конструкция, основала по-сериозен проблем. И по тази причина била наричана „ ликвидационен съвет”.

В конференцията с Кехайова и Захариев взе участие и ръководителят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Казанлък Станимир Стефанов, който се чака да бъде заменен след „ преврата”, проведен посредством Стойнев и Нинова.

Местната конструкция не е единствената в Българска социалистическа партия, която се тресе. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, който би трябвало да се занимава с организационните въпроси, от време на време проявявал фелдфебелски метод. Затова и мъчно се възприемал от доста хора в партията.

Добрев и Стойнев са най-близките до Корнелия Нинова. Парадоксално или не, те са и "топлата " връзка с ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и с най-могъщия народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР