Трусове в здравната система. Правителството отстрани цялото ръководство на болница

...
Трусове в здравната система. Правителството отстрани цялото ръководство на болница
Коментари Харесай

Ненков: Това, което се случва, не е трус в здравеопазването, а разрушаване

 Трусове в здравната система. Правителството в профил цялото управление на болница " Лозенец " в София. Заради обвинявания за осъществяване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса посредством фиктивни пациенти.

" В Ориента, където ние живеем, без значение, че сме членове на цивилизования Европейски съюз явно такива неща могат да стават ", разяснява някогашният длъжностен министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков, който е експерт по анестезиология и интензивно лекуване във ВМА.

" Това, което се случва, не е трус в опазването на здравето. Това е разрушение и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото другарство, а това е даряването ", сподели още той.

" Другите тематики за схеми с признати, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница " Лозенец ". Това е система, която действа и на други места ", уточни още той. И добави: " Ако това с трансплантациите се окаже, че е по този начин, то би трябвало да бъде посечено с огън и меч ".

" Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат осъдени две секретарки и три санитарки ", разяснява още Мирослав Ненков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР