Трупове на стотици руски войници, убити в Украйна, биват местени

...
Трупове на стотици руски войници, убити в Украйна, биват местени
Коментари Харесай

Стотици убити руски войници – местени от Беларус в Русия

Трупове на стотици съветски бойци, убити в Украйна, биват местени от Беларус в Русия през нощта, с цел да не се притегля внимание, написа " Дейли мейл ".

Публикувано видео демонстрира военни коли за спешна помощ, които минават през беларуския град Хомел в първите дни на март. Според локални медици към 2500 натрупа на военнослужещи са били върнати в Русия към 13 март.

За момента информацията за загубите в жива мощ и от двете страни не може да се удостовери. Украйна твърди, че от началото на бойните дейности убитите съветски бойци са над 14 000, само че от своя страна разузнаването на Съединени американски щати сочи за 7000 убити. Министерството на защитата на Русия от своя страна удостоверява за едвам под 500 починали.

Днес лекари от Хомел разказват картини на претъпкани морги, а гражданин на град Мазур твърди, че локалните поданици били шокирани от броя на труповете, която били натоварени на трен. След като някои от тях пробвали да запишат протичащото се на видео се появили военни, които ги принудили да изтрият сниманото.



Руски коли за спешна помощ в Беларус

" Няма задоволително хирурзи. По-рано труповете се транспортираха с коли за спешна помощ на съветски влакове. След като някой снима протичащото се. Започнаха да товарят починалите през нощта, с цел да не притеглят внимание ", споделя доктор от Мазур.

Ситуацията повлиява и на локалните, които срещат ранени бойци в градските лечебни заведения. Твърди се, че от лечебните заведения се изписват пациенти, с цел да се одобряват повече съветски военносложещи.

" Има доста руснаци – напряко е ужасно… Невъзможно е да се слушат виковете им от болежка ", споделя жител, лекуван в същото лечебно заведение – 4-та болница в Хомел.

Медик споделя, че обстановката с медикаментите също се утежнява. Започват да липсват някои лекарства, измежду които такива за лекуване на тетанус. Заболяване, което е постоянно срещано измежду ранени от шрапнели или патрони.

Хомел граничи с Русия от изток и Украйна от юг. Той е вторият по величина град в Беларус след столицата Минск.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР