Трудностите при приготвянето на новогодишната вечеря, неспособността да се играят

...
Трудностите при приготвянето на новогодишната вечеря, неспособността да се играят
Коментари Харесай

Невролози назоваха признаците на деменция, които се проявят по време на новогодишните празненства

Трудностите при приготвянето на новогодишната вечеря, неспособността да се играят настолни игри и невъзможността за насочване в домовете на приятелите и околните са признаци на деменция, които могат да се проявят по време на новогодишните празненства, написа Дейли мейл, базирайки се на английски невролози.
Специалистите от болничното заведение " Аденбрук " в Кембридж изясняват, че настолните игри включват ангажиране на когнитивните качества, чието понижаване е особено за деменцията. Ако член на фамилията се затруднява да запомни разпоредбите или не помни кой е на ход, това може да е симптом на добита деменция.
Друг поведенчески маркер за невродегенеративното заболяване може да бъде дезорганизацията при подготовката на новогодишната вечеря. Закупуването на артикули и приготвянето на храна изисква деликатно обмисляне и следване на предписания. Хората, които развиват фронтотемпорална деменция, може да имат усложнения при осъществяването на тези действия, защото въпросното заболяване се характеризира с увреждане на фронталните и темпоралните дялове на мозъка, виновни за концентрацията и организацията.
Невролозите означават също, че някои хора избират да прекарват почивките си за новогодишните в домовете на другари и родственици. Неспособността да се ориентират в ситуацията, макар че я познават отпреди, също може да издава утежняване на когнитивните качества.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР