Трудно зачеване на този кабинет, две бременности се очакват, тази

...
Трудно зачеване на този кабинет, две бременности се очакват, тази
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Ръката трябва да е готова за шамар, но да не бърза

" Трудно забременяване на този кабинет, две бременности се чакат, тази любовна история е с отворен край. Но обстановката от лятото на 2020 година като че ли завърши - това обединяване на хората, които щяха да бъдат изчегъртани, поставя завършек на тази революционна обстановка. Това не значи, че това ще е постоянна структура, а че партиите си дават сметка, че за тях ще е мъчно да се отиде на избори. Въпросът е по какъв начин Политическа партия ще обяснят на гласоподавателите си какво се случи ".

Това разяснява социологът Евелина Славкова пред Нова тв.

Тя предвижда, че на шести избори резултатите няма да бъдат по-различни, най-вече да се съкрати дистанцията сред първия и втория, което ще ги сложи в същата обстановка. Но не беше оптимист, че ще се получи същинска заварка на хора, които да ръководят.

" Революция не е имало. Революция може да стартира тогава, когато прокуратурата стартира да ползва закона, а тя се занимава с друго. Това, което ни се предлага, е едно нехаресвано от всички положение, само че другата опция е да намажем цялата страна с алена багра, сподели политологът Димитър Аврамов. Ще имате мотиви доста да им се подигравате през идващите месеци, добави той.

" С студен оптимизъм би трябвало да се гледа на предлаганото държавно управление с втория мандат. Загубили сме цялостното си доверие към политиците да вършат редовно положителни неща за обществото. Това в действителност е допустима формула на непоклатимост. Това може да се разпадне след 3 дни, само че е доста значимо да не го разпадаме още преди да се е случило. Да заредим обществото с положителни упования и да вземем да си вършим работа, тъй като белята е огромна, отиване наникъде, обгръщаме се в мъгла, сподели още Аврамов. Ръката би трябвало да е подготвена за пестник, само че да не бърза, уверен е той.

Ако не можем да решим казуса на прокуратурата и правосъдната власт, най-малко да решим политическата рецесия, добави Аврамов.

" Това в действителност е вероятната непоклатимост. Всичко друго би било несигурно. За мен проблем е, че те сами се шамаросват и би трябвало да се завърши с това. Правителството няма да помогне нито на едната партия, нито на другата за локалните избори. Там шамаросването ще е вътре в едната конфигурации, разяснява и политологът Татяна Буруджиева.

Пресконференцията на Гешев направи невероятно държавното управление на проект Б на ГЕРБ, уверена е тя.

Може би е издирван резултат да е 9 месеца - да не е авансово родено или преносено. Остава да се разбере чие е детето. Ние не сме в прагматичната и действителната политика, ние сме във фантазиите и символиките. И в този момент, с това, което ни се приказва, не престават да бягат тъкмо от това - какво ще се прави, кой ще го прави. Това наподобява като някаква госпожица девица, която зачева от някой, който не знае къде се намира и какво прави, сподели още Буруджиева.

Имаме задоволително, с цел да знаем какъв брой ще е мъчно това, което се предлага. Сигурен съм, че на ПП-ДБ им се желае да бяха помълчали в последните седмици. Проблемът е, че има липса на визия на това, което се предлага. Има неустойчивост, която се държи на липса на доверие поради политическата обстановка. И още една неустойчивост с тази ротация. Това, че в този момент има болшинство, не значи, че след 9 месеца ще има отново болшинство, сподели пък политологът Христо Панчугов.

Дали има задоволително съображение за това, което се прави. И дали може да се изясни, че е с цел да не се боядиса България в алена багра. Шансът това да се случи не е доста огромен на фона на това, което се случи досега. Това държавно управление няма да има 100 дни комфорт, добави той.

Гешев е потребен, тъй като им даде единствената тематика, която ги събира същински, разяснява още Панчугов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР