Трудно предизвикателство очаква Балкан в историческото му първо участие в

...
Трудно предизвикателство очаква Балкан в историческото му първо участие в
Коментари Харесай

Съперникът на Балкан - носител на Купата на Израел

Трудно предизвикателство чака Балкан в историческото му първо присъединяване в плейофите на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Това е носителят на Купата в Израел за 2018 година - Апоел Холон. Отборът се включва в топ 16 от Шампионска лига. Апоел Холон е първенец на Израел (2007/2008) и два пъти притежател на Купата на страната (2008/2009, 2017/2018).

Тимът, воден от Дан Шамир, е сериозен конкурент на 52-кратния първенец Макаби в последните години. През предишния сезон двата отбора се срещат на два финала, като противникът на Балкан печели този за Купата. През 2008 година Апоел Холон детронира Макаби, с което прекъсва шампионската му серия му от 14 следващи години. Апоел Холон е основан през 1947 година, а в историята си взе участие 53 сезона в израелското състезание.

През сезон 2006/2007 тимът се завръща в първа лига, откакто играе 7 сезона във втора дивизия. От 2015 година отпред на тима е израелският експерт Дан Шамир, оповестяват от уеб страницата на Балкан. В момента отборът на Дан Шамир е водач в шампионата на Израел с актив от 13 победи и единствено 4 загуби, паралелно до израелския гранд Макаби Тел Авив, който е с мач по-малко.

В група В в Шампионска лига Апоел Холон е с актив от 7 триумфа и 7 загуби като има победи и над трите най-хубави тима в групата - Венеция, Нантер и ПАОК. В състава има седем американци и седем локални играчи, като някои от тях имат много опит в Евролига. Част от тима е и капитанът на националния тим на Израел Гай Пнини, който игра против България в квалификациите за Евробаскет 2015. 35-годишното крило има 8 сезона в Евролига с екипа на Макаби, с който печели купата в най-силния клубен шампионат през 2014 година. Първият мач сред Балкан и Апоел Холон е на 6 март, а реваншът седмица по-късно на 13 март в " Арена Ботевград ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР