Трудно е да се реализираш в България, но ще се

...
Трудно е да се реализираш в България, но ще се
Коментари Харесай

Младата лекарка д-р Динева: Трудно е да се реализираш в България, но ще се боря

Трудно е да се реализираш в България , само че ще се боря, с цел да имат по-добро бъдеще тези след мен. Това сподели в предаването „ Тази заран “ младата лекарка доктор Борислава Динева, която получи премия на церемонията „ Балкански медицински Оскар “.

„ За мен е огромно самопризнание и чест да получа тази премия. Това е високата оценка и признанието на моя учител – доцент Горнев “, сподели доктор Динева.

Той се е посветил на развиването на младите лекари и дава всичко от себе си, с цел да им оказва помощ и направлява

Нейните проекти са да остане в България и да се развива тук. „ Смятам, че българският народ има потребност от експерти . Тук са моите близки, тук са моите корени. Искам да бъда потребна на българското опазване на здравето. Това беше и повода да взема решението, да остана тук “, сподели доктор Динева.

Според нея е мъчно за всеки млад доктор да се осъществя в България. „ Още в първи курс чувах, че по-големите каки и батковци приказват за компликации със започването на специализации , за ниското възнаграждение на младите лекари. Истината е, че до момента в който не се сблъсках с този проблем, не осъзнавах в какъв мащаб е той “, признава още доктор Динева.

Проф. Никола Владов и проф. Крум Кацаров в особено изявление пред Кристина Газиева

Тя обаче е безапелационна, че ще се бори, с цел да направи реализацията на идващото потомство лекари по-лесна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР