Трудно е да се повярва, но преди повече от 10

...
Трудно е да се повярва, но преди повече от 10
Коментари Харесай

Как сме живели преди айфоните?

 айфон фотография

Трудно е да се повярва, само че преди повече от 10 години, на 9 януари 2007 година, Стив Джобс сподели първия айфон на света. Доста време! Но още по-трудно е да се повярва, че се роди и израсна потомство, което не е виждало света без смарт телефони. Това не е носталгичен спомен по това време, а единствено констатация на обстоятелства:

Най-главното: хората не гледаха в екраните. Постоянно. В кафето си говореха един с различен. През отпуската също. Дори на рождените дни!

 айфон

Ако сте ходили на концерт, сцената не се осветяваше от стотици екрани. Винаги съм се чудел за какво?!

 айфон

Ако сте разкрили нещо забавно, не сте си вадили телефона, с цел да покажете това в Инстаграм. Защото Инстаграм още го нямаше, а телефоните правеха такива фотоси, че мъчно могат да се нарекат фотоси.

 айфон

Никой не снимаше всичките си покупки и личния си обяд (закуска, вечеря). Невероятно, нали?

 айфон

Социалните мрежи също ги нямаше. Е, имало е фейсбук, само че кой да знае… Общувахме си посредством смси. И ICQ. А, и по скайп.

 айфон

С такситата също имаше проблем. Първо, не бяха толкоз доста. И не си ги поръчвахме посредством приложения, тъй като приложения нямаше. Хващахте си такси и го упътвахте по време на пътя. Защото нямаше и навигатори.

 айфон

Нямаше го и онлайн банкирането. Затова се редяхме на безкрайни опашки. Но и кражбите на на банкови карти посредством мобилни заплащания бяха по-малко.

 айфон

Да, нямаше и селфита. А огледалото в банята служеше единствено за оглеждане.

 айфон

Затова пък имаше доста фотоапарати, с които фотографирането беше същинско наслаждение. Помните ли магията на този изумителен развой?

 айфон

Игрите, на които в този момент играят хората, също ги нямаше. Angry birds, Temple Run, Fruit Ninja, 2018 – всичко това е от бъдещето. Затова пък имаше „ Змията “! Която, за благополучие, не те залепваше пред екрана за няколко часа.

 айфон

Знаете ли още какво нямаше? Зарядни. Не, имаше ги, само че играеха надалеч по-малка роля – тъй като телефоните работеха с дни без да се изтощават. Знаете ли за какво? ЗАЩОТО СЛУЖЕХА ЗА СМСИ И ОБАЖДАНИЯ!

 айфон

За смсите. Ако да вземем за пример трябваше да напишете „ само че “, трябваше да натиснете два пъти шестицата, да изчакате секунда и след това нови три пъти да натиснете шестицата. Защото всички букви наблъскани в 10-цифрови копчета. И с времето задобрявахме и пишехме все по-бързо.

 айфон

Нямаше и още доста други джаджи, а положителният остарял Стив Джобс си беше жив.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР