Трудно е да се отрече очарованието на една хубава конспиративна

...
Трудно е да се отрече очарованието на една хубава конспиративна
Коментари Харесай

Най-добрите конспирации, свързани с музиката

Трудно е да се отхвърли очарованието на една хубава тайна доктрина, въодушевена от попкултурата, изключително в случай че тя е съсредоточена към обичания ви прочут.

От класическите митове, които към момента витаят към „ Бийтълс “ (като да вземем за пример дали Пол Маккартни в действителност е мъртъв), до по-съвременните (като дали Джей-Зи е илюминат), тези музикални теории на конспирацията към момента могат да ни накарат да се смеем даже в най-дъждовните дни.

Привържениците на теорията на конспирацията считат, че рапърът е член на тайното общество на Илюминатите, за което се допуска, че управлява международните каузи. Доказателство за това е признакът, който прави с ръце, за който се счита, че е обвързван със признакът на обществото – всевиждащото око (което също попада и на банкнотата от 1 долар).

Теоретиците на конспирацията считат, че Джей-Зи има също по този начин способността да управлява съзнанието на хората и да пътува във времето. През 2013 година организатор в Нюйоркската социална библиотека открива фотография на Сид Гросман от 1939 година, на която са изобразени двама мъже, единият от които доста наподобява на родената в Бруклин рап суперзвезда. Други звукозаписни реализатори, за които теоретиците считат, че са членове на илюминати, са Бионсе, Риана, Кеша, Дейвид Боуи и Лана Дел Рей.

Според последователите на тайните теории Марк Дейвид Чапман е бил просто пешка в убийството на Джон Ленън. Истинският уредник на гибелта на някогашния бийтъл е Централно разузнавателно управление на САЩ. Според теорията организацията е вербувала Чапман да убие Ленън, поради неговите антиамерикански и антикапиталистически политически възгледи и пацифизъм.

Според последователите на тази теорията през 1991 година изпълнителните шефове на звукозаписни компании и „ доста богати лица “, се срещат при закрити врата и измислят и интензивно стартират гангстерския рап на американската общност. Твърди се, че задачата е била посредством музиката да се разпространява продажбата на опиати и уличното принуждение, с цел да се изпълнят частните затвори. Анонимно писмо, изпратено до HipHopIsRead.com, разказва в детайли присъединяване на вътрешен човек от музикалната промишленост в тази доктрина на конспирацията.

Идеята, че „ Тъмната страна на луната “ на Пинк Флойд изцяло се синхронизира с „ Магьосникът от Оз “, евентуално е една от най-известните и известни тайни теории измежду необятната аудитория. Предполага се, че си пуснете плочата в избран миг от „ Магьосникът от Оз “, то музиката на Пинк Флойд ще бъде в крайник с фрагментите на кино лентата. „ Резултатът е изумителен “, написа Чарлз Савидж във „ Форт Уейн Джърнъл Газет “ през 1995 година „ Сякаш филмът е един дълъг музикален клип на албума. Текстовете и заглавията на песните подхождат на действието и сюжета. Музиката набъбва и понижава с придвижванията на героите. Не очаквайте да бъдете погълнати -но очаквайте да видите задоволително безапелационни съвпадения, които да ви накарат да се запитате дали пък това не е било планувано. “

В реалност „ Магьосникът от Оз “ е с дълготрайност почти 112 минути, до момента в който „ Тъмната страна на Луната “ е с дълготрайност към 43 минути, тъй че би трябвало да пуснете записа към два пъти и половина, с цел да се синхронизира съвършено аудиото с картината.

„ Това не е никакво изобретение, а цялостна нелепост “, споделя Алън Парсънс, аудиоинженер на Pink Floyd, през 2003 година „ Опитах го за първи път преди към две години. Едно от децата на годеницата ми имаше копие на кино лентата и си помислих, че би трябвало да видя защо става въпрос. Бях доста отчаян. Ако пуснете каквато и да е музика с понижен тон на тв приемника, ще сходни съвпадения. “

Що се отнася до тайните теории за Елвис, мнозина имат вяра, че Кралят към момента е жив и здрав и през днешния ден живее в Грейсленд в Мемфис, Тенеси. Той, видите ли, е инсценирал гибелта си през 1977 година, тъй като му е омръзнало да бъде прочут. Има няколко „ улики “, които сочат, че Елвис към момента е жив: второто му име е изписано погрешно на надгробния му паметник; многочислени наблюдения (например, твърди се, че е забелязан с Мохамед Али през 1984 г.); застраховката му „ Живот “ в никакъв случай не е била изплатена или поискана – въпреки че някои настояват, че тя въобще не е съществувала. Разбира се, всичко това са легенди и спекулации.

От 1967 година насам се носят клюки, че Пол Маккартни е умрял при автомобилна злополука и е бил сменен с двойник. Привържениците на теорията на конспирацията показват два записа на „ Бийтълс “, които „ удостоверяват “ гибелта на Маккартни. Смята се, че „ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band “ е албум за гибелта на музиканта: На обложката е изобразена ръка над главата му, което демонстрира, че е блажен и му е даден финален обред; на вътрешната страна на обложката на плочата той е извърнат обратно, до момента в който останалата част от групата е обърната към фена. „ Abbey Road “, настояват теоретиците на конспирацията, пък е албумът с погребалното му шествие; на него Маккартни е необут, което символизира, че „ не е в крайник “ с живите си сътрудници от групата.

Слуховете за гибелта на Пол са толкоз публикувани, що се отнася до тайните теории на Бийтълс, че през 1969 година той би трябвало да изясни местонахождението си пред списание LIFE. „ Може би слуховете започнаха, тъй като в последно време не се показвах доста в пресата “, споделя той. „ Направих задоволително изявленията за цялостен живот и нямам какво да кажа напоследък. Щастлив съм да бъда със фамилията си и ще работя, до момента в който мога. Бих предпочел да съм малко по-малко прочут в наши дни. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР